Пожар горя на шлеп на Българско речно плаване в Порт Лом

Пожар горя на шлеп, натоварен със зърно на Пристанище Лом. Това каза за Радио „Фокус”-Видин капитан Александър Асенов, началник отдел „Контрол на корабите по корабоплавателния път”.

Инцидентът е станал снощи към 19.00 часа. Шлепът е част от конвоя на кораба на БРП „Петър Караминчев” и е собственост на Българско речно плаване.

Пожарът е предизвикан след като са гръмнали газови бутилки.

Огънят е предизвикал обгаряне на част от надстройката на шлепа, но плавателния съд не е пострадал и ще отплава за Констанца”, заяви капитан Асенов. Той посочи, че няма жертви – екипажът е бил за изходна ревизия.

Шлепът е бил натоварен със зърно за една седмица на пристанището.

„Такъв пожар от газова бутилка на шлеп в моята 40-годишна практика срещам за първи път”, каза капитан Асенов. Той посочи, че при потушаването на пожара се е отзовал пръв украинският кораб „Перм”.

Служителите от рейдовата кула са наблюдавали и са разбрали, че има пожар и корабът „Петър Караминчев”, който е оформял отплаването си е отишъл и заедно с украинците е продължил да гаси пожара.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Водолази направиха независим подводен оглед на Vera Su: Част от товара попада в морето, корабът се е накренил

Кораб VERA SU е получил крен на левия борд, част от товара попада в морето. Това заяви пред Maritime.bg водолазът Найден Недев, който тази сутрин е направил независим

Огромна мъртва зона в морето край Камен бряг, ако се допусне гибелта на кораб Vera Su

Пети ден след засядането на моторен кораб VERA SU в сърцето на резервата Яйлата. Към момента властите нямат обявен и приложен план за снемане на кораба от плитчината. Едва

IMO и ILO призовават: Моряците да бъдат обявени за ключови работници с гарантиран достъп до медицинско обслужване

Пристанищните и крайбрежните държави да улеснят достъпа до медицинско обслужване на моряци по време на пандемията, да приоритизират морските специалисти за достъп до

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент