Търсят съдействие от посланика Джеймс Уорлик за казуса с к.д.п. Собаджиев

Представител на групата в България, която работи по казуса със задържания български капитан в Панама – Светлозар Собаджиев, връчи днес на посланика на САЩ у нас – Джеймс Уорлик, информация по случая.

Maritime.bg припомня, че главните виновници за наличието на кокаин на борда на кораба, бяха заловени при съвместна операция на ВМС на Колумбия и служби на щатите.

Тримата босове на престъпната групировка бяха заловени още през месец март т.г. Тогава в разпространите данни от колумбийските служби, името и наличието на задържан българин –  не се споменаваха.

Заловените организатори на наркоканала и босове на групата ще бъдат съдени от съд във Флорида (САЩ). Според българските колеги на капитана, посланикът може моментално да информира властите в САЩ, които да извършат необходимите действия за установяване съпричасността на капитана – неговата невинност.

„Надяваме се това да доведе до последващото освобождаване на капитана“, заявиха хора от групата.

Междувременно, след като в килията на българския капитан влязоха змия и скорпион, последно той изпрати от затвора снимка, представяща нечовешките условия на живот.

Водата, която гражданинът на Република България, трябва да пие видимо е мътна, а по думите на капитана – „направо кална“.

Група във Фейсбук: Свобода за капитан Собаджиев

Вижте още:
Лора Собаджиева: Баща ми е в плен на тромавата съдебна система

Средства за правна помощ на к.д.п. Собаджиев се набират на сметка:
Банка Societe Generale Експресбанк, Клон Транспортна Варна
BIC: TTBB BG 22
IBAN: BG51 TTBB 9400 5525 7756 73 USD
Титуляр: Българска Асоциация на Морските Капитани

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Георги Гвоздейков: Въвеждането на зелен транспорт ще бъде сред водещите ми приоритети

Въвеждането на зелен транспорт ще бъде сред водещите ми приоритети, заяви новият министър на транспорта и съобщенията инж. Георги Гвоздейков на церемонията по приемане на

ТУ – Варна представи разработки в Хървия по проект за дигитализация при подготовката на морски специалисти

В Република Хърватия се проведе заключителната международна партньорска среща по проект DERIN (Digital Education Readiness in Maritime and Inland Navigation), финансиран по

Депутатите избраха ново правителство, Георги Гвоздейков е транспортен министър

Народното събрание гласува днес състав на Министерски съвет. Той става факт след обединение между коалициите ГЕРБ - СДС и ПП - ДБ. За министър на транспорта и съобщенията