Търсят съдействие от посланика Джеймс Уорлик за казуса с к.д.п. Собаджиев

Представител на групата в България, която работи по казуса със задържания български капитан в Панама – Светлозар Собаджиев, връчи днес на посланика на САЩ у нас – Джеймс Уорлик, информация по случая.

Maritime.bg припомня, че главните виновници за наличието на кокаин на борда на кораба, бяха заловени при съвместна операция на ВМС на Колумбия и служби на щатите.

Тримата босове на престъпната групировка бяха заловени още през месец март т.г. Тогава в разпространите данни от колумбийските служби, името и наличието на задържан българин –  не се споменаваха.

Заловените организатори на наркоканала и босове на групата ще бъдат съдени от съд във Флорида (САЩ). Според българските колеги на капитана, посланикът може моментално да информира властите в САЩ, които да извършат необходимите действия за установяване съпричасността на капитана – неговата невинност.

„Надяваме се това да доведе до последващото освобождаване на капитана“, заявиха хора от групата.

Междувременно, след като в килията на българския капитан влязоха змия и скорпион, последно той изпрати от затвора снимка, представяща нечовешките условия на живот.

Водата, която гражданинът на Република България, трябва да пие видимо е мътна, а по думите на капитана – „направо кална“.

Група във Фейсбук: Свобода за капитан Собаджиев

Вижте още:
Лора Собаджиева: Баща ми е в плен на тромавата съдебна система

Средства за правна помощ на к.д.п. Собаджиев се набират на сметка:
Банка Societe Generale Експресбанк, Клон Транспортна Варна
BIC: TTBB BG 22
IBAN: BG51 TTBB 9400 5525 7756 73 USD
Титуляр: Българска Асоциация на Морските Капитани

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент