Бразилия получава нови патрулни кораби за 133 млн. долара

Първият от общо три морски патрулни съда, построени от BAE Systems, отплава за Бразилия. AMAZONAS ще бъде приет в състава на бразилските Военноморски сили. Екипажът на кораба премина обучение под ръководството на Кралските ВМС.

Корабът се е насочил към Рио де Жанейро, като се очаква да пристигне там през октомври.  Преди да това, съдът ще извърши редица дипломатически посещения в Европа и Африка.

След пристигане в Бразилия AMAZONAS ще премине през инспекции, а екипажът ще се включи в специална програма на ВМС.

Латинската страна купува трите патрулни кораба за 133 млн. щ. долара.

Според договора, след приключване на строителството на цялата серия, Бразилия трябва да получи лицензи за строителство на съдове от същия клас на своя територия. Това е част от продължаващата кампания за обновяване на бразилския флот.

AMAZONAS беше построен от BAE Systems в Портсмут. Останалите два кораба – APA и ARAGUARI се строят в други заводи на компанията. Очаква се те да бъдат предадени на ВМС на Бразилия през декември т.г. и през април 2013г.

Корабите от този клас ще позволят на държавата да засили морския контрол. Съдовете имат едно 30 мм оръдие и други две – 25мм. На борда им има по два бързоходни RIB-а, площадка за хеликоптери – със средни размери. Корабите имат 80-членни екипажи, има възможност да приемат и още 40 души.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

Премиерът Бойко Борисов настоява за сваляне на охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски

Министър-председателят Бойко Борисов призовава изпълняващият длъжността в момента началник на Националната служба за охрана да свика незабавно, още днес, комисията по член 23

Работодатели и самоосигуряващи се от транспорта могат да получат 290 лв. месечно за запазване на заетостта на…

Работодатели и самоосигуряващи се лица от секторите „Транспорт“, „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Туризъм“, чиито приходи са намалели с не по-малко от 20% за определен период,

По света и у нас