Бразилия получава нови патрулни кораби за 133 млн. долара

Първият от общо три морски патрулни съда, построени от BAE Systems, отплава за Бразилия. AMAZONAS ще бъде приет в състава на бразилските Военноморски сили. Екипажът на кораба премина обучение под ръководството на Кралските ВМС.

Корабът се е насочил към Рио де Жанейро, като се очаква да пристигне там през октомври.  Преди да това, съдът ще извърши редица дипломатически посещения в Европа и Африка.

След пристигане в Бразилия AMAZONAS ще премине през инспекции, а екипажът ще се включи в специална програма на ВМС.

Латинската страна купува трите патрулни кораба за 133 млн. щ. долара.

Според договора, след приключване на строителството на цялата серия, Бразилия трябва да получи лицензи за строителство на съдове от същия клас на своя територия. Това е част от продължаващата кампания за обновяване на бразилския флот.

AMAZONAS беше построен от BAE Systems в Портсмут. Останалите два кораба – APA и ARAGUARI се строят в други заводи на компанията. Очаква се те да бъдат предадени на ВМС на Бразилия през декември т.г. и през април 2013г.

Корабите от този клас ще позволят на държавата да засили морския контрол. Съдовете имат едно 30 мм оръдие и други две – 25мм. На борда им има по два бързоходни RIB-а, площадка за хеликоптери – със средни размери. Корабите имат 80-членни екипажи, има възможност да приемат и още 40 души.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Кап. Александър Калчев: Изпитанията за пореден път доказаха на цял свят социалната значимост и незаменимост на моряшката…

Уважаеми колеги, От името на Параходство БМФ АД – най-старата и най-голямата българска шипингова компания, приветствам цялата наша морска общност с Никулден – денят на

Иван Портних: Поздравявам хората, свързали личната и професионалната си съдба с морето

В Деня на Св. Николай Чудотворец поздравявам имениците и всички хора, свързали личната и професионалната си съдба с морето!  За Варна този ден е много специален, защото

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент