Собственикът на Ocean Star Pacific се надява сагата да приключи до 10 дни

След като ситуацията на борда на лайнера OCEAN STAR PACIFIC влезе в новинарските емисии, както в България, така и в други страни, MaritimeHub съобщи, че се очаква всички, които не са получили заплати – да ги получат и да се приберат по домовете си.

45 души на пътническия кораб не бяха взели заплати за 2 месеца.

Припомняме, че както български, така и чужди моряци се оплакаха, че на борда няма вода и нормални условия на живот. Няколко пъти горивото на борда свършва, което води до прекъсване на захранването.

Все още не е ясно защо от бюрото на ITF в Мексико не вземат официална страна, а само дават обещания на моряците. След като част от тях се свързаха с ITF в Лондон и Гърция, мексиканското бюро е неоткриваемо.

Според Ocean Star Cruises, корабът е под беърбоут чартър от май 2012, като договорът е бил сключен с известната вече и у нас, P.V. Enterprises Inc.

Според контрактите последното дружество отговаря за менинга, мениджмънта, портовите такси и застраховките.

Вчера собствениците на кораба заявиха, че се „надяват всички на борда да получат заплатите си до 10 дни”. Ocean Star Cruises са заявили, че също ще окажат съдействие на хората, които искат да напуснат, предаде MaritimeHub.

Maritime.bg продължава да не може да осъществи връзка с компанията.

На P.V. Enterprises са се натрупали и 35,000 щ. долара за пристанищните такси в Мазатлан. От пристанището съобщиха, че водата ще бъде спряна, а отпадъците няма да бъдат събирани докато сумите не бъдат изплатени.

| Тема в развитие: Ocean Star Pacific 

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

Премиерът Бойко Борисов настоява за сваляне на охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски

Министър-председателят Бойко Борисов призовава изпълняващият длъжността в момента началник на Националната служба за охрана да свика незабавно, още днес, комисията по член 23

Работодатели и самоосигуряващи се от транспорта могат да получат 290 лв. месечно за запазване на заетостта на…

Работодатели и самоосигуряващи се лица от секторите „Транспорт“, „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Туризъм“, чиито приходи са намалели с не по-малко от 20% за определен период,

По света и у нас