Собственикът на Ocean Star Pacific се надява сагата да приключи до 10 дни

След като ситуацията на борда на лайнера OCEAN STAR PACIFIC влезе в новинарските емисии, както в България, така и в други страни, MaritimeHub съобщи, че се очаква всички, които не са получили заплати – да ги получат и да се приберат по домовете си.

45 души на пътническия кораб не бяха взели заплати за 2 месеца.

Припомняме, че както български, така и чужди моряци се оплакаха, че на борда няма вода и нормални условия на живот. Няколко пъти горивото на борда свършва, което води до прекъсване на захранването.

Все още не е ясно защо от бюрото на ITF в Мексико не вземат официална страна, а само дават обещания на моряците. След като част от тях се свързаха с ITF в Лондон и Гърция, мексиканското бюро е неоткриваемо.

Според Ocean Star Cruises, корабът е под беърбоут чартър от май 2012, като договорът е бил сключен с известната вече и у нас, P.V. Enterprises Inc.

Според контрактите последното дружество отговаря за менинга, мениджмънта, портовите такси и застраховките.

Вчера собствениците на кораба заявиха, че се „надяват всички на борда да получат заплатите си до 10 дни”. Ocean Star Cruises са заявили, че също ще окажат съдействие на хората, които искат да напуснат, предаде MaritimeHub.

Maritime.bg продължава да не може да осъществи връзка с компанията.

На P.V. Enterprises са се натрупали и 35,000 щ. долара за пристанищните такси в Мазатлан. От пристанището съобщиха, че водата ще бъде спряна, а отпадъците няма да бъдат събирани докато сумите не бъдат изплатени.

| Тема в развитие: Ocean Star Pacific 

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Младежи, взели участие в „Дните на сините кариери“, проявяват интерес към обучение и реализация в България

Международният формат "Дни на сините кариери" даде възможност на 60 младежи от Португалия, Испания, Полша, Гърция, Румъния и България да се запознаят с възможности за

Министър Явор Гечев: Ще защитим българските рибари и икономическите интереси на страната

Министерството на земеделието защитава българските рибари и икономическите интереси на страната. Това заяви министърът на земеделието Явор Гечев на среща с капитаните на