Кораб за полагане на кабели на France Telecom гори край Намибия

Кораб за полагане на кабели, който е извършвал ремонтни дейности край бреговете на Намибия се е запалил. Всички моряци от 56-членния екипаж са били евакуирани. Инцидентът е станал по-рано през седмицата, но корабът все още гори и дрейфа в южния Атлантически океан.

135-метровият кораб CHARAMEL е собственост на френската телекомуникационна компания France Telecom – Orange. По последни данни на MaritimeHub, съдът е извършвал ремонтни работи на кабела SAT3, който свърза Южна Африка и Европа. Налице е информация, че пожарът е тръгнал от мостика на плавателния съд, след което бързо се е разпространил.

В прессъобщение френската телекомуникационна компания заяви, че въпреки усилията на екипажа за овладяване на бушуващите пламъци е било взето решение корабът да бъде напуснат. Няма ранени членове от екипажа. Всички се намират в Намибия. От кораба моряците са били евакуирани от местни рибари.

France Telecom заяви, че все още не са установени причините за пожара. Компанията съобщава, че ще започне разследване. Инцидентът не застрашава свързаността, осигурявана от положените под водата кабели.

Местен вестник в Намибия пише, че корабът гори от вторник, като не се прави нищо огънят да бъде овладян. Местните се опасяват, че корабът ще заседне, тъй като бива снасян към бреговете.

Френската France Telecom – Orange оперира шест плавателни съда.

[oqeygallery id=66]
|Снимки: Фейсбук, namibtimes.net

Maritime.bg – Катастрофи

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент