Кораб за полагане на кабели на France Telecom гори край Намибия

Кораб за полагане на кабели, който е извършвал ремонтни дейности край бреговете на Намибия се е запалил. Всички моряци от 56-членния екипаж са били евакуирани. Инцидентът е станал по-рано през седмицата, но корабът все още гори и дрейфа в южния Атлантически океан.

135-метровият кораб CHARAMEL е собственост на френската телекомуникационна компания France Telecom – Orange. По последни данни на MaritimeHub, съдът е извършвал ремонтни работи на кабела SAT3, който свърза Южна Африка и Европа. Налице е информация, че пожарът е тръгнал от мостика на плавателния съд, след което бързо се е разпространил.

В прессъобщение френската телекомуникационна компания заяви, че въпреки усилията на екипажа за овладяване на бушуващите пламъци е било взето решение корабът да бъде напуснат. Няма ранени членове от екипажа. Всички се намират в Намибия. От кораба моряците са били евакуирани от местни рибари.

France Telecom заяви, че все още не са установени причините за пожара. Компанията съобщава, че ще започне разследване. Инцидентът не застрашава свързаността, осигурявана от положените под водата кабели.

Местен вестник в Намибия пише, че корабът гори от вторник, като не се прави нищо огънят да бъде овладян. Местните се опасяват, че корабът ще заседне, тъй като бива снасян към бреговете.

Френската France Telecom – Orange оперира шест плавателни съда.

[oqeygallery id=66]
|Снимки: Фейсбук, namibtimes.net

Maritime.bg – Катастрофи

Последни новини

Последни новини

Зам.-министър Георги Събев: Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния

Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния. Това заяви в Балчик ресорният земеделски зам.-министър Георги Събев, предаде репортер на

Риболовците очакват съдействие от държавата за освобождаване на корабите

Риболовците от трите задържани в Румъния наши кораби очакват по-късно днес да се срещнат с ресорния земеделски зам.-министър Георги Събев в Балчик. Пред него те ще настояват за

Доц. Ваня Стаматова: Възмутена съм, че нямаме никаква информация от Румъния, извинявам се на рибарите

Възмутена съм, че и до момента нямаме никаква информация от Румъния. Това заяви пред Maritime.bg изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури

Говорят освободените рибари от Румъния: Искаме незабавна оставка на шефа на ИАРА

За незабавна оставка на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури доц. д-р Ваня Стаматова се обявиха освободените от Румъния български рибари.