Връчиха дипломите на студентите от Випуск 2012 на ВВМУ

Тържествено бяха връчени дипломите на студентите от „Випуск 2012“ на Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“. 34 младежи завършват училището с образователна степен магистър по специалностите Корабоводене, Корабни машини и механизми, Управление на пристанищата и флота, Електрообзавеждане на кораба и Технология на кораборемонта. 118 студенти получиха дипломите си по специалностите Корабоводене, КММ, Корабна радиоелектроника, Електрообзавеждане на кораба, ТУФП, Речно корабоплаване и Технология на кораборемонта със степен бакалавър.

Първенец на “Випуск- 2012” сред студентите е бакалавър Есин Ерол Мехмед. Тя завършва ВВМУ в специалност ТУФП  с общ успех “Отличен- 5.95”. Курсант- мичман Десислава Ангелова Русева– специалност “Организация и управление на тактическите подразделения от ВМС”, специализация “Военноморски комуникационни и радиотехнически системи” е първенеца на “Випуск- 2012” на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” с общ успех от курса на обучение “Отличен- 5.96”. Тя беше наградена от заместник-минисъра на отбраната Августина Цветкова. Тя връчи и дипломата на първенеца на випуска-студенти.

Дипломите на студентите бяха връчени от началника на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” капитан I ранг проф., д.в.н. Боян Медникаров. На випускниците-отличници бяха връчени награди от представители на фирми и организации от морския бизнес и индустрия.

По традиция награда беше връчена на преподавателя, определен от студентите със значителен принос в подготовката им. Тази година наградата получи доц. д-р Петър Методиев.

За първи път беше връчена парична награда на випускник от инженерния факултет, учредената от Доктор хонорис кауза на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” професор, доктор на икономическите науки Вячеслав Заренков от Санкт-Петербургския университет по архитектура и строителство.

Снимки:

[oqeygallery id=67]

Видеото и снимките са осигурени благодарение съдействието на ВВМУ. 

Maritime.bg – Морско образование

Последни новини

Последни новини

Възстановяват отбивни съоръжения в два пристанищни терминала във Варна

Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" (ДППИ) планира възстановяване състоянието на отбивни съоръжения по кейови стени в два пристанищни терминала във Варна, става