Присвояване на първо офицерско звание на курсантите от “Випуск- 2012” на ВВМУ

На Морска гара- Варна се проведе тържественият ритуал по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от „Випуск – 2012” на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров”.

Строя на курсантите бе приет от министъра на отбраната Аню Ангелов.

Преди ритуала по присвояване на първо офицерско звание бе изпълнен морският ритуал по празнично издигане Военноморския флаг и флаговете за разцветяване на фрегата „Верни“, минен ловец „Цибър“ и корвета „Бодри“, намираши се на Морска гара. Този ритуал се изпълнява по случай 133-та годишнина от основаване на ВМС на България.

Тържеството за присвояване на първото офицерско звание на „Випуск – 2012” беше открито от началника на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” кап. I ранг професор доктор на военните науки Боян Медникаров.

Министърът на отбраната Аню Ангелов връчи дипломите и лейтенатските пагони на първенеца на „Випуск – 2012” курсант- мичман Десислава Русева и на първенците на специалностите „Корабоводене за ВМС“ и „Корабни машини и механизми за ВМС” курсант мичман Мария Енева, и курсант-мичман Михаил Михайлов.

Дипломи, първи офицерски пагони и награди на отличили се випускници на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ връчиха и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и командирът на Военноморските сили контраадмирал Румен Николов.

Приветствия към випускниците поднесоха министърът на отбраната Аню Ангелов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и кмета на гр. Варна г-н Кирил Йорданов.

Слово-отговор от името на „Випуск – 2012” на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” произнесе първенецът на випуска курсант- мичман Десислава Русева.

Строят на курсантите премина в тържествен марш пред официалните гости на тържеството.

В района на Морска гара можеше да се видят вълнуващи срещи на младите офицери от ВМС със своите родители, близки и приятели.

По станала вече традиция младите офицери си направиха снимки с командира на ВМС контраадмитал Румен Николов, началника на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” кап. I ранг проф. двн Боян Медникаров и техните командири.

Поздравления към випускниците и награди бяха връчени и на коктейла, даден от началника на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” в тяхна чест.

Снимки: ВВМУ
Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

БАМК: Отвличането на „Galaxy Leader“ е грубо погазване на международното морско право от една държава членка на ООН

Отвличането на "Galaxy Leader" е грубо погазване на международното морско право от една държава членка на ООН. Това пише в декларация до премиера Николай Денков на Българската

Сомалийски пирати, а не хути, са били на борда на танкер „Central Park“

Сомалийски пирати, а не хути, са били на борда на танкер CENTRAL PARK, в екипажа на който има двама български моряци. Това стана ясно от думите на говорителя на Пентагона

Израелската ZIM: Предприемаме временни проактивни мерки, за да гарантираме безопасността на нашите екипажи

Израелската ZIM Integrated Shipping Services (ZIM) потвърждава постоянния си ангажимент да обслужва източносредиземноморските и израелските пристанища. Това обявиха пред