Американски ескадрен миноносец се сблъска с танкер в Ормузкия проток


Американски ескадрен миноносец от състава на Пети американски флот се сблъска с петролен танкер край стратегическия Ормузки пролив, съобщи Асошиейтед прес, като се позовава на комюнике на Пети американски флот, базиран в Бахрейн, информира Медиапул.

Няма пострадали при инцидента.

Американският кораб е понесъл леки щети. Причината за сблъсъка се разследва. Няма изтичане на гориво нито от миноносеца, нито от танкера „Отовасан“, плаващ под панамски флаг.

През Ормузкия проток, през който се влиза в Персийския залив, минава една трета от транспорта на петрол в света. Напоследък напрежение създадоха заплахите на Терехан, че ще блокира протока в отговор на санкциите на Запада.

Maritime.bg – Катастрофи

Последни новини

Последни новини

Боен кораб свали пореден дрон над водите на Червено море край Ходейда

Илюстративно изображение. Неназован боен кораб е свалил безпилотен летателен апарат над водите на Червено море. Това съобщиха специалисти по морска сигурност. Към

Ротердам, Антверпен-Брюж и Хамбург запазват позициите си на основни пристанища на ЕС

Румънското Пристанище Констанца отчита сериозен ръст на товарооборота сред европейските пристанища, според данни, публикувани от Европейската статистическа служба (Евростат).

САЩ с крачка назад за участието на Иран в атаките срещу кораби в Червено море

Седем държави имат готовност за операция за защита безопасността на корабоплаването в Червено море Министерството на отбраната на САЩ не може да каже категорично, че