Дойчин Дойчев: Нямам информация за задържането на кораба „Св. Николай“

Дойчин Дойчев – управител на дружеството „Сийборн трейд“ (собственост на офшорното дружество СИЙБОРН ЕНТЪРПРАИЗИС), което е оператор на плавателния съд „Св. Николай“ (бивш БУРГАС 3), заяви пред Maritime.bg, че не разполага с никаква информация за задържането на плавателния съд край Испания. По думите му връзката с кораба е била изгубена преди няколко дни.

Справка на Maritime.bg сочи, че корабът е собственост на регистрираната в офшорна зона NORD POOL. Съдът плава под български флаг, а преди няколко седмици името му е било сменено.

Дойчин Дойчев каза за Maritime.bg, че в момента другият му кораб се обработва в Турция.

Справка на Maritime.bg сочи, че Дойчев е собственик и управител в дружеството БОРД МАРИН, което стана известно с трагедията с моторния кораб „ВАНЕСА“.

По предварителни данни са задържани общо 31 души, при спецакция в териториалното море на Испания, а на борда на „Св. Николай“ са открити близо 3 тона висококачествен кокаин. Съдът е плавал към порт Галисия. Операцията е била извършена на около 40nm от бреговете на Кадис. Екипажът на кораба е бил съставен от български морски лица.

Видео:

Снимки: La Vos de Galicia

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Намалял е броят на инцидентите в морската индустрия за последното десетилетие

Новите дигитални системи и подобрените технологии при строителството на плавателни съдове, строгият регулаторен надзор и подобрената култура на безопасност са допринесли за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент