6-годишният Светлозар Собаджиев-младши към Бойко Борисов: Спасете дядо ми

Внукът на к.д.п. Светлозар Собаджиев – 6-годишният Светлозар, помоли за помощ премиера Бойко Борисов. Във Варна, Борисов наблюдава учение за търсене и спасяване на море, а след края му детето, придружено от родителите си го посрещна с думите: „Спасете дядо ми, Светлозар Любомиров Собаджиев„. В първия момент премиерът не разбра думите на детето, но после одобрително поклати глава.

Преди това на Борисов бе връчено писмо от семейството на капитана, който продължава да лежи в панамския затвор „Ла Хоя“, без разпит повече от година.  От премиера изстрадалите роднини очакват съдействие, а сътрудник на Борисов ги увери, че отговор ще получат до няколко дни. Припомняме, че за съдействие бе потърсен и посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик.

Днес, с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски Митрополит Кирил, на празника Св. Успение Богородично, който е и ден на гр. Варна, в катедралния храм-паметник на Освобождението и във всички храмове на епархията, по време на св. Литургия бяха отправени специални молитви и прошения за излизане на свобода на капитан Светлозар Собаджиев.

Група във Фейсбук: Свобода за капитан Собаджиев

Вижте още:
Лора Собаджиева: Баща ми е в плен на тромавата съдебна система

Средства за правна помощ на к.д.п. Собаджиев се набират на сметка:
Банка Societe Generale Експресбанк, Клон Транспортна Варна
BIC: TTBB BG 22
IBAN: BG51 TTBB 9400 5525 7756 73 USD
Титуляр: Българска Асоциация на Морските Капитани

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Младежи, взели участие в „Дните на сините кариери“, проявяват интерес към обучение и реализация в България

Международният формат "Дни на сините кариери" даде възможност на 60 младежи от Португалия, Испания, Полша, Гърция, Румъния и България да се запознаят с възможности за

Министър Явор Гечев: Ще защитим българските рибари и икономическите интереси на страната

Министерството на земеделието защитава българските рибари и икономическите интереси на страната. Това заяви министърът на земеделието Явор Гечев на среща с капитаните на