6-годишният Светлозар Собаджиев-младши към Бойко Борисов: Спасете дядо ми

Внукът на к.д.п. Светлозар Собаджиев – 6-годишният Светлозар, помоли за помощ премиера Бойко Борисов. Във Варна, Борисов наблюдава учение за търсене и спасяване на море, а след края му детето, придружено от родителите си го посрещна с думите: „Спасете дядо ми, Светлозар Любомиров Собаджиев„. В първия момент премиерът не разбра думите на детето, но после одобрително поклати глава.

Преди това на Борисов бе връчено писмо от семейството на капитана, който продължава да лежи в панамския затвор „Ла Хоя“, без разпит повече от година.  От премиера изстрадалите роднини очакват съдействие, а сътрудник на Борисов ги увери, че отговор ще получат до няколко дни. Припомняме, че за съдействие бе потърсен и посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик.

Днес, с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски Митрополит Кирил, на празника Св. Успение Богородично, който е и ден на гр. Варна, в катедралния храм-паметник на Освобождението и във всички храмове на епархията, по време на св. Литургия бяха отправени специални молитви и прошения за излизане на свобода на капитан Светлозар Собаджиев.

Група във Фейсбук: Свобода за капитан Собаджиев

Вижте още:
Лора Собаджиева: Баща ми е в плен на тромавата съдебна система

Средства за правна помощ на к.д.п. Собаджиев се набират на сметка:
Банка Societe Generale Експресбанк, Клон Транспортна Варна
BIC: TTBB BG 22
IBAN: BG51 TTBB 9400 5525 7756 73 USD
Титуляр: Българска Асоциация на Морските Капитани

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Обмислят възстановяване на речните круизи между български градове на Дунав

„Възстановяването на връзките между дунавските градове с модерен вид транспорт по реката би донесъл нови възможности за туризма. Вярваме, че от Силистра, през Русе до Видин

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент