Управителят на фирмата-оператор на кораба „Св. Николай“ Дойчин Дойчев е привикан на разпит

Дойчин Дойчев – управител на дружеството „Сийборн трейд“, което е оператор на кораба „Св. Николай“ е бил арестуван днес. Както Maritime.bg съобщи Дойчев отрече да разполага с информация за задържането на кораба. Според Блиц управителят на „Сийборн трейд“ дава показания в ГДБОП.

Много малко вероятно е някой от екипажа на кораба да не  е разполагал с информация за наличието на наркотици на борда. Това каза за Maritime.bg експерт, пожелал анонимност. По думите му също е невъзможно всички на борда да са знаели за пренасяната дрога.

>Тема в развитие: Задържан български кораб с 3 тона кокаин в Испания

К.д.п. Иван Станчев
К.д.п. Иван Станчев и неговата дъшеря

Междувременно във Фейсбук бе създадена група „Да спасим екипажа на задържания кораб в Испания Св. Николай“. Създателка на групата е дъщерята на капитана на кораба – к.д.п. Иван Станчев, каза за Maritime.bg близка на семейството. Създателката на групата е публикувала и снимка – вероятно с капитан Станчев. Очаква се вицепремиерът Цветанов да отпътува за Испания където да обмени информация с испанските служби. Все още българските моряци се намират в изолатор в предварителния арест в Испания. 

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Не са извършени подробни изследвания преди строителството на „Карантината“ във Варна

Не са извършвани изследвания за по-детайлна и надеждна оценка при строителството на рибарско пританище Карантината за установяване ефекта на наносния транспорт, ерозионните и