Българските моряци от кораба „Св. Николай“ са дали показания?

Българските моряци от кораба „Св. Николай“ са били разпитани. Те са дали показания пред съдия в Кадис. Това съобщава испанско издание, цитирано от системата за обмен на морска информация MaritimeHub. По предварителни данни, българите следва да се явят пред съдия от Върховния съд.

Безусловно лишаване от свобода на петима от шестимата задържани на брега в Испания искат от местния съд. Става дума за представители на клана „Лос Велес“.

Все още роднините на моряците не са осъществили връзка с тях, съобщи днес близка на капитана, която прикани всички роднини да работят заедно.

Според анализи на испански медии е възможно наркотиците да са били натоварени от друг съд в южноамерикански води.

Нито българските, нито властите в Испания уточняват в какво състояние е бил намерен наркотикът на борда. От пресцентъра на МВР съобщиха за Maritime.bg, че не разполагат с информация дали задържаното днес лице – обявено като посредник за наемане на екипажа е действал през агенция за подбор на кадри.

Съдействие на семействата и насоки вече оказва Българската асоциация на морските капитани (БАМК) научи Maritime.bg.

Дойчин Дойчев – управител на дружеството „Сийборн трейд“ продължава да отхвърля обажданията. Още вчера той каза пред Maritime.bg, че не разполага с никаква информация за случая. Същият днес е бил привикан на разпит от ГДБОП.

Според топ-полицаи, цитирани от вестник „Стандарт“, Дойчин Дойчев е затънал в дългове и затова е взел огромен заем от Евелин Банев – Брендо.

Тема в развитие: Български кораб с 3 тона кокаин на борда задържаха в Испания

<
Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Министерството на транспорта назначава независим член в съвета на директорите на БМКЦ

Министерството на транспорта и съобщенията е обявило конкурс за за избор на един независим член в Съвета на директорите на Български морски квалификационен център, видя

Отбелязваме Световния ден на морето: Корабоплаването трябва да приеме декарбонизацията, дигитализацията и иновативните технологии

Световната морска общност отбелязва на 28 септември Световния ден на морето. През тази година се навършват 50 години от приемането на Международна конвенция за