Омагьосана каюткомпания

Като на омагьосани, все на едни и същи хора от родния морски бизнес се случват проблеми, като този с кораба „Св. Николай“. Въпросната каюткомпания обаче никога не е замесена, няма връзка или е набедена. Става дума за троицата, без да претендираме, че играят карти заедно – Дойчин Дойчев, Станчо Савов и не на последно място Георги Мишков. През последните години техни кораби – потъваха, бяха свързвани с контрабанда, на моряците не бе плащано и най-често за самите морски труженици оставаше пешкира…

До днес, когато на вътрешния министър му мина през главата, че има нещо гнило с потъването на кораба „Ванеса“. Дали ще погледне и към другите случаи от последните години не стана ясно от думите му. Напълно е сигурно обаче, че ще изплуват доста интересни обстоятелства, ако някой седне на масата, на която горепосочените играят.

Последният случай свързан с контрабанда по море, както всички знаем, е задържането на кораба „Ина“ в съседна Гърция с 3000 мастър бокса цигари на борда. Все още обаче не е ясно защо българските служби не излизат с официална позиция, както при случая с кораба „Св. Николай“.

Самият Георги Мишков, който според моряците от „Ина“ ги пратил на „държавна поръчка“, заяви вчера пред Maritime.bg, че „никога не се е занимавал с контрабанда“. Припомняме, че именно такива отговори очаква министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов – „няма човек, който да се занимава с такива неща и да твърди, че е виновен“.

Множество експерти коментираха, че случилото се със „Св. Николай“ е „черешката на тортата“, след редицата подобни и свързани случаи от последните години. Други го определиха като „пълен резил, който хвърля последните лопати пръст в гроба на българския флаг и морячество“.

Дали родното МВР, а и ДАНС – заради немалкото пратки транспортирани оръжия,  ще прогледнат и дали най-после ще обърнат внимание на тази и други омагьосани каюткомпании от морските среди, Maritime.bg ще продължи да ви информира.

Д. Велев

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Не са извършени подробни изследвания преди строителството на „Карантината“ във Варна

Не са извършвани изследвания за по-детайлна и надеждна оценка при строителството на рибарско пританище Карантината за установяване ефекта на наносния транспорт, ерозионните и