Дойчин Дойчев фалшифицирал собствения си стаж за капитан

Експерт: „Ванеса“ не е потопен заради дрога на борда

Това разкриха пред Maritime.bg бивши служители на тогавашната Държавна инспекция по корабоплаването.

Схемата Дойчев спретнал когато бил служител в структурата на ДИК – Бургас. Той надписал плавателния си стаж и най-необезпокоявано се явил на изпит за капитан далечно плаване.

След изпита измамата била установена, а изпитът му бил анулиран от тогавашния министър на транспорта. На Дойчев се наложило да натрупа реален стаж на море и отново да се яви на изпит.

Все още не се съобщава каква е съдбата на Дойчев и дали мярката му за неотклонение е променена. Не се знае и дали ще му бъде повдигнато обвинение. Maritime.bg припомня, че самият Дойчев заяви, че няма нищо общо със случая, тъй като управляваната от него фирма „Сийборн трейд“ се явява оператор на кораба „Св. Николай“. Според него операторът няма отношение към това, което се случи.

Корабът „Ванеса“ няма как да е потопен заради наличието на дрога на борда. Това каза за Maritime.bg експерт пожелал анонимност. По думите му пътят на наркотиците изобщо не е от Украйна или Русия към България, така че предположенията, че на борда му е имало дрога са несъстоятелни.

Виж още: Омагьосана каюткомпания

Тема в развитие: Български кораб с 3 тона кокаин на борда задържаха в Испания

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент