Кораб “Св. Георги” опериран от Дойчин Дойчев е арестуван в Турция

Другият кораб опериран от фирмата управлявана от Дойчин Дойчев също има проблеми. Това каза пред Maritime.bg служителка на Дойчев, която не пожела да се представи. Тя каза, че проблемите на “Варна 5” са свързани с бившите наематели на кораба. Служителката на Дойчев не пожела да каже кои са те, тъй като “не била упълномощена”. Справка на Maritime.bg сочи, че корабът се намира в Истанбул, Турция.

(+)
Името на плавателния съд е било сменено на “Св. Георги”, казаха за Maritime.bg от ИА “Морска администрация”. Съдът е арестуван в Истанбул заради неплатено гориво. 

Моторен кораб “Св. Георги” (бивш “Варна 5”) също е бил в състава на Параходство Български морски флот под името “Варна”, корабът е еднотипен с арестувания в Испания “Св. Николай”. По повод ареста в Испания служителката на Дойчев заяви, че в компанията нямат никаква информация за случилото се.

Представителката на “Сийборн трейд” категорично отказа да съобщи кой е чартьор на “Св. Николай”.

Жената потвърди, че още миналата вечер Дойчев е бил прибран отново. По-късно стана ясно, че както на него, така и на друго от задържаните лица преди дни, е било повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група. Двамата са били задържани за 72 часа.

Междувременно испански издания съобщават противоречива информация за българите от “Св. Николай”. Според някои издания те са преместени “в друг затвор”, като не става дума за такъв в Мадрид. Припомняме, че през следващата седмица българските моряци трябва да бъдат разпитани пред съдия от Върховния съд.

Maritime.bg научи, че по-голямата част от моряците не са получавали заплати от месеци. Стигнало се дотам роднини да търсят парите на моряците от офиса, в Бургас, на управляваната от Дойчин Дойчев фирма. Скандално било отношението на служители на Дойчев, които казали на съпруга на моряк, че няма да получи пари с думите: “И Бойко Борисов да се обади, пари няма!”.

Тема в развитие:
Български кораб с 3 тона кокаин на борда задържаха в Испания

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Виждали ли сте потъналите кораби във Варненското езеро? Община Варна сега разбра за тях, плаща 30 хил. лева за огледи

Община Варна се готви да плати малко над 29 хил. лева на частни фирми, които сами предлагат обследване на потънали кораби във водите на Варненското езеро, макар пълна информация

Модерна рибовъдна ферма създадоха по Програмата за морско дело и рибарство в язовир „Клокотница“

От традиционно рибно стопанство, каквото представляват всички зарибени вътрешни водоеми, наемателят на язовир „Клокотница“, „Водно строителство - Хасково“ АД, успява да създаде и

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент