Семействата и роднините на моряците от кораб „Св. Николай“ търсят съдействие от институциите

Семействата и роднините на задържаните български моряци в Испания, спешно търсят съдействие и информация от държавните институции. Припомняме, че 21-членният екипаж на плаващия под флага на Република България моторен кораб „Св. Николай“ бе арестуван в кралството, заради откритите на борда 3 тона кокаин.

Семействата и близките изпращат открити писма до премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Цветан Цветанов, председателя на парламента Цецка Цачева и министъра на външните работи Николай Младенов.

Желаем дипломатическото представителство на Република България в Кралство Испания, да установи правния статут на нашите близки, необходимостта от наемане на адвокати, както и тяхното физическо и психическо състояние. Имайте предвид, че членове от екипажа имат нужда от лекарствени продукти, надяваме се, с Вашата помощ, те да бъдат осигурявани.“, пишат близките на задържаните българи.

В писмата си те припомнят думите на премиера Бойко Борисов, който заяви, че службите не са имали възможност да информират техните близки.

Изхождайки от Вашите думи, г-н министър-председател, че е не е имало начин българските служби да информират нашите съпрузи, синове и деца, за превоза на наркотици, вярваме, че те са невинни!“, пишат роднините.

Семействата искат и лична среща с премиера Бойко Борисов.

Вероятно разбирате в какво състояние сме в момента, във връзка с липсващата информация за съдбата на нашите роднини. Очакваме Вашето съдействие!“, завършват те.

Тема в развитие:
Български кораб с 3 тона кокаин на борда задържаха в Испания

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Инцидент с подводница в Южна Африка, загинаха трима, сред тях една от малкото жени-подводничари в страната

Трима подводничари загинаха при инцидент с подводница MANTHATISI от състава на Военноморските сили на Южна Африка. Седем моряци падат зад борда на подводната лодка по