Бойко Борисов приема семействата на моряците от кораба „Св. Николай“

Премиерът на Република България Бойко Борисов ще приеме утре в София семействата и близките на моряците от кораба „Св. Николай“. Това стана ясно на проведена днес среща между тях и областния управител на Варна Данчо Симеонов.

Семействата на моряците благодариха на областния управител Данчо Симеонов за оказаното съдействие. Те заявиха, че имат единствено информация, че техните близки са в добро състояние.

Българското посолство в Мадрид е в постоянен контакт с испанските власти във връзка с арестуваните на 13 август край бреговете на Испания български моряци. Задържаните 21 български граждани са преминали задължителни медицински прегледи при преместването им от следствения арест в затвора и се намират в добро здравословно състояние, по данни от управата на затвора в Кадис. Назначени са им трима служебни адвокати – по един на всеки 7 души, осигурен е и превод.  Затворническата управа предоставя възможност на тези, които желаят, да се обадят по телефона на своите близки в България. Българските дипломати направиха постъпки пред испанските съдебни власти да разрешат и посещение в затвора на българския консул и на близки на задържаните при тяхно желание. Посолството в Мадрид и МВнР са в постоянен контакт с близките, оказва им се необходимото съдействие и ги информират незабавно при постъпване на нова информация.


Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини