Раздали безплатните ваучери за „Калиакра“ преди обявения час

Обявената от министъра на транспорта Ивайло Московски, при неготово посещение в БМКЦ, инициатива за безплатно обучение на ветрохода „Калиакра“ създаде обществено недоволство. За абсурдна ситуация днес, когато граждани и гости на Варна трябваше да получат ваучери за безплатното плаване, съобщиха десетки души. 90-те безплатни ваучери трябваше да се раздадат днес и утре. Обявеният от МТИТС час – от 10 до 16 ч., изобщо не е бил спазен, а ваучерите са били раздадени още в 8 часа днес, казаха чакали за ред.

Пред Maritime.bg Мартин Демирев, който е очевидец на събитията на Морска гара днес заяви, че екипажът на УВК „Калиакра“ е обявил, че ваучерите са били раздадени. По думите на младежа, хората започнали да се събират още от 9 часа. „Хората бяха изумени и разочаровани„, каза Демирев по повод раздадените предварително ваучери.

Поредният абсурд! Как се обяснява на едно 9год. дете, с насълзени очи думичката абсурд и абсурдна ситуация. В 10ч. и 15мин. с моя син и още 20-тина ентусиазирани граждани обикаляхме около “Калиакра” и чакахме някой да ни даде въпросните ваучери или поне някаква информация. След около половин час се разбра, че ваучерите са били раздадени още в 8ч. сутринта???!!! И това, ако не е поредният абсурд. На късметлиите – честито! А ние каръците да пием по една студена вода и да разчитаме на дар словото си, за да обясним на децата си. И дано те да ни разберат! Аз лично не бих разбрала”,  пише в профила си във Фейсбук днес, актрисата от Варненския драматичен театър Даниела Викторова, предаде Бриз15. Пред изданието к.д.п. Тома Томов, изпълнителен директор на БМКЦ, се опитал да обясни, че гафът станал защото имало 100 души преди обявения час и част от хората получили ваучерите.

Не е ясно обаче защо, в разрез с принципала на БМКЦ – МТИТС, ваучери са били раздавани, създавайки обществено напрежение, преди обявения от министерството час.

Припомняме, че широко афиширината кампания на Български Морски Квалификационен Център и лично от изпълнителния директор на центъра – к.д.п. Тома Томов, „Под ветрилата на Калиакра“ потъна. Дори изразената подкрепа на премиера Бойко Борисов не успя да убеди никой да закупи от БМКЦ ваучер за плаването.

Преди дни министърът на транспорта Ивайло Московски беше на посещение в БМКЦ, тогава стана ясно, че монопол в морската квалификационна дейност няма да има. Очаквано, на друга позиция бе изпълнителният директор на БМКЦ – к.д.п. Тома Томов, който заяви непряко, че в настоящата ситуация нормална конкуренция не може да има.

(+) 14:44ч.
От  МТИТС обясниха за Maritime.bg, че ваучерите са били раздадени преди обявения час заради огромния интерес. Екипажът на кораба е нямал какво да направи, тъй като пред „Калиакра“ е имало огромна тълпа. 

Десетки граждани обаче продължават да изказват своето разочарование от настъпилата ситуация в социалните мрежи. Някои от тях дори смятат, че отговорност трябва да бъде поета  от членовете на екипажа, раздали ваучерите предварително, или лично от к.д.п. Тома Томов, чието име недоволни граждани посочват, като „капитан на кораба“.

К.д.п. Тома Томов не е капитан на УВК „Калиакра“, той е изпълнителен директор на Български Морски Квалификационен Център, а преди известно време семейната му яхта се озова на плащан с държавни пари пирс.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Младежи, взели участие в „Дните на сините кариери“, проявяват интерес към обучение и реализация в България

Международният формат "Дни на сините кариери" даде възможност на 60 младежи от Португалия, Испания, Полша, Гърция, Румъния и България да се запознаят с възможности за

Министър Явор Гечев: Ще защитим българските рибари и икономическите интереси на страната

Министерството на земеделието защитава българските рибари и икономическите интереси на страната. Това заяви министърът на земеделието Явор Гечев на среща с капитаните на