Морска администрация и доброволческата организация „Месембрия“ провеждат учение

Изпълнителна агенция „Морска администрация” ще участва в учение по търсене и спасяване на море заедно с доброволческата организация „Месембрия”. Действията ще се проведат утре в Северния несебърски залив. Желаещите ще могат да наблюдават операцията от пристанището в гр. Свети Влас.

Целта на учението е да се провери координацията и взаимодействието при действия по въздух и вода на силите на Морска администрация и доброволческата организация. Това е първият летен сезон, през който има подписано споразумение със ситуираният в гр. Свети Влас хеликоптер, при нужда да участва в операциите на изпълнителната агенция.

По време на тренировъчната операция ще бъде разиграна ситуация, при която горяща лодка подава сигнал на тел. 112 и силите в района се задействат. Хеликоптерът има за задача да установи координатите на бедстващия плавателен съд и направлява от въздуха спасителните катери на ИАМА. В рамките на учението един от бедстващите от екипажа ще бъде взет от хеликоптера и транспортиран до най-близкия катер, а друг – закаран до пристанището по въздух.

Преди дни ИА „Морска администрация“ проведе съвместно учение с Военноморските сили.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Доставяме високоспециализирани средства за отстраняване на експлоатационни и аварийни замърсявания

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) е в процес на доставка на съоръжения за приемане на отпадъци – резултат от корабоплавателната дейност, както и на