Спасиха трима бедстващи от горяща лодка на учение в Несебърския залив

ИА „Морска администрация“ и СКВС „Месембрия“ организираха съвместно учение по търсене и спасяване на море. За първи път в демонстрационни действия се включи граждански хеликоптер и спасителен катер. Учението се проведе край Несебър.

Сценарият на учението включваше разиграване на ситуация, при която се запалва плавателен съд. Екипажът своевременно подава сигнал на спешния телефон 112, при което биват задействани силите за търсене и спасяване на море.

Операцията се осъществи под прякото ръководство на директора на ДМА – Бургас, к.д.п. Живко Петров. Самият той подаде сигнала за горящия съд на телефон 112.

Екип на Спасител Въздух  показа своите умения  и различни техники за спасяване,  съвместно с доброволците на Спасител-2.

В максимално приближаващи се до реалните условия при инцидент, трима души бедстваха във водите пред Несебър. Всеки един от тях беше изваден посредством различни техники. Сценарият предвиждаше най-пострадалият да бъде изваден от водата от спасителния катер и реанимиран на борда му. Последва изтеглянето му от борда на катера на борда на хеликоптера и транспортирането му до линейка на брега.

Учението наблюдава и председателят на парламентарната комисия по транспорт Иван Вълков.

Снимки (Десислава Николчева):
[oqeygallery id=73]
Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Роберт Радославов: „Рубишипс“ е сред най-успешни параходства в Европа

Роберт Радославов е роден в Русе преди 56 години.  Завършил е Техникума по речно корабостроене и корабоплаване TРКК Русе, ВНВМУ "Н.Вапцаров" Варна , СА "Д.Ценов" Свищов.   Има

Поне четирима искат поста генерален директор на Пристанищна инфраструктура

Четирима бивши генерални директори на ДП "Пристанищна инфраструктура" участват в обявения конкурс за същата позиция. Това съобщават източници на Maritime.bg в Министерството

За пореден път и без никакви доказателства: Израел хвърля обвинения срещу Иран за атака срещу кораб (обзор)

Реален и ефективен отговор срещу иранския терор. Това са обсъдили в телефонен разговор външният министър на Израел и държавния секретар на САЩ по повод инцидента, при който