Спасиха трима бедстващи от горяща лодка на учение в Несебърския залив

ИА „Морска администрация“ и СКВС „Месембрия“ организираха съвместно учение по търсене и спасяване на море. За първи път в демонстрационни действия се включи граждански хеликоптер и спасителен катер. Учението се проведе край Несебър.

Сценарият на учението включваше разиграване на ситуация, при която се запалва плавателен съд. Екипажът своевременно подава сигнал на спешния телефон 112, при което биват задействани силите за търсене и спасяване на море.

Операцията се осъществи под прякото ръководство на директора на ДМА – Бургас, к.д.п. Живко Петров. Самият той подаде сигнала за горящия съд на телефон 112.

Екип на Спасител Въздух  показа своите умения  и различни техники за спасяване,  съвместно с доброволците на Спасител-2.

В максимално приближаващи се до реалните условия при инцидент, трима души бедстваха във водите пред Несебър. Всеки един от тях беше изваден посредством различни техники. Сценарият предвиждаше най-пострадалият да бъде изваден от водата от спасителния катер и реанимиран на борда му. Последва изтеглянето му от борда на катера на борда на хеликоптера и транспортирането му до линейка на брега.

Учението наблюдава и председателят на парламентарната комисия по транспорт Иван Вълков.

Снимки (Десислава Николчева):
[oqeygallery id=73]
Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на