Спасиха трима бедстващи от горяща лодка на учение в Несебърския залив

ИА „Морска администрация“ и СКВС „Месембрия“ организираха съвместно учение по търсене и спасяване на море. За първи път в демонстрационни действия се включи граждански хеликоптер и спасителен катер. Учението се проведе край Несебър.

Сценарият на учението включваше разиграване на ситуация, при която се запалва плавателен съд. Екипажът своевременно подава сигнал на спешния телефон 112, при което биват задействани силите за търсене и спасяване на море.

Операцията се осъществи под прякото ръководство на директора на ДМА – Бургас, к.д.п. Живко Петров. Самият той подаде сигнала за горящия съд на телефон 112.

Екип на Спасител Въздух  показа своите умения  и различни техники за спасяване,  съвместно с доброволците на Спасител-2.

В максимално приближаващи се до реалните условия при инцидент, трима души бедстваха във водите пред Несебър. Всеки един от тях беше изваден посредством различни техники. Сценарият предвиждаше най-пострадалият да бъде изваден от водата от спасителния катер и реанимиран на борда му. Последва изтеглянето му от борда на катера на борда на хеликоптера и транспортирането му до линейка на брега.

Учението наблюдава и председателят на парламентарната комисия по транспорт Иван Вълков.

Снимки (Десислава Николчева):
[oqeygallery id=73]
Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Секретен доклад във Великобритания: 55 китайски подводничари загинаха при инцидент

Най-малко 55 китайски подводничари са загинали на борда на подводница, твърдят медии във Великобритания, които цитират секретен доклад на Кралските Военноморски сили.

Бургас посреща MedCruise

Бургас ще бъде домакин на 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища – MedCruise. Асамблеята ще се проведе в периода 10 - 13 октомври

ДФЗ изплати над 2,7 млн. лева на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014–2020

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) изплати през септември 2 702 599,59  лв. на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.