Стефани Музакова с най-добро време на европейското в клас “Лазер 4.7”

Стефани Музакова записа най-доброто класиране за България на завършилото европейско първенство по ветроходство в клас „Лазер 4.7” в Австрия, съобщиха от Община Поморие.

16-годишната поморийка завърши на 40-място в крайното подреждане от 120 момичета. Отлично бе представянето й в 7-мата последна гонка , в която финишира на 3-то място. Победителка с четири първи места е Вриженхок Флор от Холандия.

Припомняме, че поморийката Стефани Музакова е единствената българска участничка в Eвропейското първенство по ветроходство за юноши и девойки ( 16-18 години), клас Лазер 4.7. Участието и се базира на това, че тя е номер 1 в ранг листата за 2012г.

Стефани е на 15 години и учи в Гимназията за романски езици “Г.С. Раковски” в Бургас. С ветроходство се занимава от края на август 2008 година.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Виждали ли сте потъналите кораби във Варненското езеро? Община Варна сега разбра за тях, плаща 30 хил. лева за огледи

Община Варна се готви да плати малко над 29 хил. лева на частни фирми, които сами предлагат обследване на потънали кораби във водите на Варненското езеро, макар пълна информация

Модерна рибовъдна ферма създадоха по Програмата за морско дело и рибарство в язовир „Клокотница“

От традиционно рибно стопанство, каквото представляват всички зарибени вътрешни водоеми, наемателят на язовир „Клокотница“, „Водно строителство - Хасково“ АД, успява да създаде и

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент