Тайфунът Болавен обърна риболовни кораби. 10 души в неизвестност

Тайфунът Болавен стана причина за гибелта най-малко на осем души, след като със страшна сила удари Корейския полуостров.

Силните ветрове обърнаха няколко съда, нарушиха нормалната работа в портове и доведоха до смъртта на риболовци. Петима души от китайски кораб са се удавили, други 10 остават в неизвестност, а 18 са били изведени на бреговете, след като бурята премина край остров Джеджу.

Това се съобщава в прессъобщение на Бреговата охрана. Съобщава се за още трима загинали, като не се посочват причините. Местни медии съобщиха, че единият от загиналите е охранител в пристанище и е бил премазан от паднал контейнер.

Спрени са ежедневните плавания на повече от 80 фериботи.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Виждали ли сте потъналите кораби във Варненското езеро? Община Варна сега разбра за тях, плаща 30 хил. лева за огледи

Община Варна се готви да плати малко над 29 хил. лева на частни фирми, които сами предлагат обследване на потънали кораби във водите на Варненското езеро, макар пълна информация

Модерна рибовъдна ферма създадоха по Програмата за морско дело и рибарство в язовир „Клокотница“

От традиционно рибно стопанство, каквото представляват всички зарибени вътрешни водоеми, наемателят на язовир „Клокотница“, „Водно строителство - Хасково“ АД, успява да създаде и

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент