Семействата на моряците от кораб „Св. Николай“ очакват отговори от министър Цветанов

Близките на моряците от кораб „Св. Николай“ очакват покана за среща с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Те заявиха, че на проведената среща с премиера Бойко Борисов, той е заявил, че министърът е на тяхно разположение.

Близки казаха пред Maritime.bg, че министър Цветанов е обещал, след пристигането си от Кралство Испания, да се срещне с тях. Областният управител на Варна Данчо Симеонов пък поел ангажимент да координира срещата. До този момента няма никаква индикация за такава, казаха близките.

По последни данни българите от екипажа на „Св. Николай“ са вече в Мадрид. До края на месеца следва да стане ясно, кои членове от екипажа ще бъдат освободени и срещу кои ще бъде повдигнато обвинение.

Международни наблюдатели коментираха пред Maritime.bg, че не е ясно защо властите в Испания, провеждали операцията, не са изчакали разтоварването на дрогата, при положение, че „Св. Николай“ е бил следен.

Няма и еднозначен отговор на въпроса имало ли е на борда на „Св. Николай“ други лица, които не са членове на екипажа. Много са версиите и по този повод, които се поддържат и в България.

Тема в развитие:
Български кораб с 3 тона кокаин на борда задържаха в Испания

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Доставяме високоспециализирани средства за отстраняване на експлоатационни и аварийни замърсявания

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) е в процес на доставка на съоръжения за приемане на отпадъци – резултат от корабоплавателната дейност, както и на