Семействата на моряците от кораб „Св. Николай“ очакват отговори от министър Цветанов

Близките на моряците от кораб „Св. Николай“ очакват покана за среща с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Те заявиха, че на проведената среща с премиера Бойко Борисов, той е заявил, че министърът е на тяхно разположение.

Близки казаха пред Maritime.bg, че министър Цветанов е обещал, след пристигането си от Кралство Испания, да се срещне с тях. Областният управител на Варна Данчо Симеонов пък поел ангажимент да координира срещата. До този момента няма никаква индикация за такава, казаха близките.

По последни данни българите от екипажа на „Св. Николай“ са вече в Мадрид. До края на месеца следва да стане ясно, кои членове от екипажа ще бъдат освободени и срещу кои ще бъде повдигнато обвинение.

Международни наблюдатели коментираха пред Maritime.bg, че не е ясно защо властите в Испания, провеждали операцията, не са изчакали разтоварването на дрогата, при положение, че „Св. Николай“ е бил следен.

Няма и еднозначен отговор на въпроса имало ли е на борда на „Св. Николай“ други лица, които не са членове на екипажа. Много са версиите и по този повод, които се поддържат и в България.

Тема в развитие:
Български кораб с 3 тона кокаин на борда задържаха в Испания

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Румен Николов: Неадекватно състояние на вахтените е вероятна причина за засядането край Яйлата

Неадекватно състояние на вахтените е вероятната причина за засядането край Яйлата. Това заяви на брифинг във Варна главният директор на Главна дирекция „Аварийно спасителна

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент