Фериботът в Белослав завършва полугодието с положителен резултат

Фериботът на Белослав завършва полугодието с малък положителен финансов резултат. Това съобщи днес на пресконференция кметът на града Желязко Петров, предаде Днес+.

Той каза, че когато ноември месец е встъпил в длъжност задълженията на плавателния съд са били на стойност 565 000 лева. От тях 360 000 за неплатени горива, 120 000 за неизплатени заплати на екипажите, а останалата част от сумата e за докове и ремонти.

По думите на Петров при направените изчисления един курс на ферибота струва около 32 лева. „Четири години не е променян този стандарт и той излиза на 35 лева. В тази връзка направих среща с министър Дянков и го запознах със ситуацията и недостига на средства. Беше обещано, че разходите ще бъдат разпределени между държавата и общината, за съжаление това не се случи. Започнахме със собствени сили да изчистваме задълженията към ферибота за целта предприех няколко мерки. Прехвърлих екипажите, които се водиха към БМФ под щата на общинската фирма „Белфери“, с което спестих около 125 000 лева за година. Съкратени бяха 2 бройки от щата. Започнахме икономия на горивата, сложихме и камери. По този начин успяхме да се сместим в бюджета, който отпуска държавата- 1 182 000 лева“, каза още кметът Желязко Петров.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент