Диян Димов е новият президент на БАСПА

Изпълнителният директор на „Пристанище Бургас” ЕАД, Диян Димов, бе избран за президент на Асоциацията на Черноморските и Азовските пристанища (BASPA). Досегашният президент на организацията Рони Сааб бе избран за първи вицепрезидент. Освен него за вицепрезиденти бяха избрани директорите на пристанищата в Одеса и Батуми – Юрий Васьков и Вячеслав Хартян.

БАСПА проведе международна конференция в Батуми, в нея участие взеха делегации от портовете в България, Румъния, Русия, Турция, Гръзия, Украйна, частни оператори на  терминали в Украйна и Грузия, морски и пристанищни власти на Грузия, кметът на град Батуми, председателят на Търговско-промишлената палата на Грузия – Джемал Инаишвили.

Според участниците в конференцията, тези срещи допринасят за тясното сътрудничество между пристанищата и увеличаване на товарооборота.

Ръководството на БАСПА на тази среща одобри плана на действията предприети от нейна страна в рамките на работната група по транспорта на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС), утвърди още и мероприятия за сътрудничество с международни организации и най-вече с  фирми и организации, участващи и занимаващи се във формирането и развитието на транс-черноморски и високо скоростен интермодален транспорт по маршрута Черно – Балтийско море.

Те подкрепят действията на портовете Одеса, Бургас и Сочи за насърчаване на развитието на круизният бизнес в региона на Черно море, сътрудничеството с Асоциацията „Medcruise”, европейски фирми, работещи по договори с Европейската комисия в областта на туризма и пасажерския бизнес, и по този въпрос избраха отново Диян Димов за ръководител на работната група на BASPA.

Заинтересовани от развитието на круизния бизнес и туризъм в региона на Черно море те взеха решение да вземат активно участие в международната конференция „Black Sea Cruise 2012” в Одеса, която ще се проведе на  20 и 21 септември, да изготвят и представят информация по темата за културното наследство на Византийската държава”.

„Пристанище Бургас” ЕАД е един от дейните членове на Асоциацията на Черноморските и Азовски Пристанища, която е със статут на  консултативен орган в ЧИС.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

България не е създала и координационен център за смяна на екипажи по време на пандемията

България е сред страните, които все още не са обявили моряците за ключови работници. Базираната в София Изпълнителна агенция "Морска администрация" се е активирала едва дни

Курсанти от НВУ посетиха ВМС

На 12 май 2021 година курсантите-випускници от НВУ ”Васил Левски” бяха на работно посещение във формированията на Флотилия бойни и спомагателни кораби, дислоцирани в Пункт за

Високо ниво на безопасност и сигурност на корабоплаването у нас гарантира разширяването на обхвата на VTMIS системата

Още по-високо ниво на безопасност и сигурност на корабоплаването при посещение на корабите в българските морски пристанища е постигнато благодарение на разширяването на

Морска администрация „проспа“ четири месеца за обявяване на моряците за ключови работници

На 29 март 2021 г. ИА „Морска администрация“ е предприела необходимите действия в рамките на своите правомощия, като уведоми Министерството на транспорта, информационните