Диян Димов е новият президент на БАСПА

Изпълнителният директор на „Пристанище Бургас” ЕАД, Диян Димов, бе избран за президент на Асоциацията на Черноморските и Азовските пристанища (BASPA). Досегашният президент на организацията Рони Сааб бе избран за първи вицепрезидент. Освен него за вицепрезиденти бяха избрани директорите на пристанищата в Одеса и Батуми – Юрий Васьков и Вячеслав Хартян.

БАСПА проведе международна конференция в Батуми, в нея участие взеха делегации от портовете в България, Румъния, Русия, Турция, Гръзия, Украйна, частни оператори на  терминали в Украйна и Грузия, морски и пристанищни власти на Грузия, кметът на град Батуми, председателят на Търговско-промишлената палата на Грузия – Джемал Инаишвили.

Според участниците в конференцията, тези срещи допринасят за тясното сътрудничество между пристанищата и увеличаване на товарооборота.

Ръководството на БАСПА на тази среща одобри плана на действията предприети от нейна страна в рамките на работната група по транспорта на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС), утвърди още и мероприятия за сътрудничество с международни организации и най-вече с  фирми и организации, участващи и занимаващи се във формирането и развитието на транс-черноморски и високо скоростен интермодален транспорт по маршрута Черно – Балтийско море.

Те подкрепят действията на портовете Одеса, Бургас и Сочи за насърчаване на развитието на круизният бизнес в региона на Черно море, сътрудничеството с Асоциацията „Medcruise”, европейски фирми, работещи по договори с Европейската комисия в областта на туризма и пасажерския бизнес, и по този въпрос избраха отново Диян Димов за ръководител на работната група на BASPA.

Заинтересовани от развитието на круизния бизнес и туризъм в региона на Черно море те взеха решение да вземат активно участие в международната конференция „Black Sea Cruise 2012” в Одеса, която ще се проведе на  20 и 21 септември, да изготвят и представят информация по темата за културното наследство на Византийската държава”.

„Пристанище Бургас” ЕАД е един от дейните членове на Асоциацията на Черноморските и Азовски Пристанища, която е със статут на  консултативен орган в ЧИС.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент