С пари от бюджета на ДППИ ще възстановяват естакадата в Шабла

Това става ясно от думите на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски на заседанието на Министерския съвет. Припомняме, че при своето посещение в Шабла премиерът Бойко Борисов съобщи, че дружеството „Проучване на нефт и газ” АД е съгласно да прехвърли съоръжението. Естакадата край фар Шабла се руши от години.

„Ще се вместим в рамките на следващото заседание и така да бъде решен оканчателно въпросът, като вече „Пристанищна инфраструктура” ще има ангажимент с част от своя бюджет да започне възстановяване на това съоръжение”, заявява министър Московски.

Преди години собственикът на естакадата в Шабла е предлагал съоръжението да бъде прехвърлено, но срещу облекчения в концесионния договор. От думите на министъра на транспорта става ясно, че той ще бъде променен, но не и дали това ще засегне условията по него.

Междувременно Maritime.bg научи, че вече се търси компания, която да извърши техническата операция по премахване на стомано-бетонната конструкция, която е останала.

Все още не е известно и дали до есткадата ще се строи порт, както обяви премиерът Борисов. Припомняме, че по думите му в района трябва да се построи пристанище. Според кмета на Община Шабла проф. Райна Бърдарева, това най-вероятно ще бъде рибарски порт, който ще се финансира по ОП „Рибарство”.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент