Русия разработва собствена морска система за ПРО

Руски специалисти имат намерение да създадат морска система за противоракетна отбрана, аналогична на американската Aegis, съобщи началникът на департамента за държавни отбранителни поръчки на Обединената корабостроителна корпорация Анатолий Шлемов.

Според него, аналози на Aegis се разработват от предприятията, влизащи в концерна за ПВО „Алмаз-Антей”. „И не само този концерн”, заявил Шлемов без да уточнява детайли във връзка със секретността на дадената тема.

Американската корабна многофункционална бойна информационно-управляваща система Aegis осигурява едновременно следене и унищожение на цели на сушата, във водата, под водата и във въздуха, предаде радио „Гласът на Русия“.

Maritime.bg – ВМС

 

Последни новини

Последни новини

Младежи, взели участие в „Дните на сините кариери“, проявяват интерес към обучение и реализация в България

Международният формат "Дни на сините кариери" даде възможност на 60 младежи от Португалия, Испания, Полша, Гърция, Румъния и България да се запознаят с възможности за

Министър Явор Гечев: Ще защитим българските рибари и икономическите интереси на страната

Министерството на земеделието защитава българските рибари и икономическите интереси на страната. Това заяви министърът на земеделието Явор Гечев на среща с капитаните на