Моряците на кораб „Св. Георги“ са в добро състояние

Това са казали самите те на член от екипажа на българска яхта, която преминава край кораба, съобщи за Maritime.bg кошкиперът на яхтата Мартин Демирев.

Моряк от борда на арестувания „Св. Георги“ е заявил, че част от екипажа е слязла, а в момента на борда са останали хора, които поддържат плавателния съд.

Моряците са уверили яхтсмените, че всичко е наред и че не се нуждаят от помощ. Те са казали, че след като корабът бъде освободен се очаква да премине през класов ремонт.

Припомняме, че кораб „Св. Георги“ бе арестуван край Истанбул за неплатено гориво, по данни става дума за 200 хил. щ. долара.

Другият кораб „Св. Николай“ опериран от фирмата на Дойчин Дойчев беше арестуван в Испания, заради намерени 3 тона кокаин на борда.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Роберт Радославов: „Рубишипс“ е сред най-успешни параходства в Европа

Роберт Радославов е роден в Русе преди 56 години.  Завършил е Техникума по речно корабостроене и корабоплаване TРКК Русе, ВНВМУ "Н.Вапцаров" Варна , СА "Д.Ценов" Свищов.   Има

Поне четирима искат поста генерален директор на Пристанищна инфраструктура

Четирима бивши генерални директори на ДП "Пристанищна инфраструктура" участват в обявения конкурс за същата позиция. Това съобщават източници на Maritime.bg в Министерството

За пореден път и без никакви доказателства: Израел хвърля обвинения срещу Иран за атака срещу кораб (обзор)

Реален и ефективен отговор срещу иранския терор. Това са обсъдили в телефонен разговор външният министър на Израел и държавния секретар на САЩ по повод инцидента, при който