Моряците на кораб „Св. Георги“ са в добро състояние

Това са казали самите те на член от екипажа на българска яхта, която преминава край кораба, съобщи за Maritime.bg кошкиперът на яхтата Мартин Демирев.

Моряк от борда на арестувания „Св. Георги“ е заявил, че част от екипажа е слязла, а в момента на борда са останали хора, които поддържат плавателния съд.

Моряците са уверили яхтсмените, че всичко е наред и че не се нуждаят от помощ. Те са казали, че след като корабът бъде освободен се очаква да премине през класов ремонт.

Припомняме, че кораб „Св. Георги“ бе арестуван край Истанбул за неплатено гориво, по данни става дума за 200 хил. щ. долара.

Другият кораб „Св. Николай“ опериран от фирмата на Дойчин Дойчев беше арестуван в Испания, заради намерени 3 тона кокаин на борда.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на