20-годишен с психически отклонения се скри в капитанската кабина на автовоз

Бреговата охрана (БО) на САЩ разкритикува мерките за сигурност на борда на автовоз на NYK, след като в кабината на капитана на кораба бе открит нарушител.

Според БО, 20-годишният Ерик Карреро е прескочил ограда, която разделя паркинга от охраняваната зона в Порт Нюарк. Младежът е бил забелязан около ANDROMEDA LEADER (построен през 2004г.), когато са се извършвали товаро-разтоварни операции. Той се е качил на борда през вход до товарната рампа.

Въпреки, че Карреро не е представил идентификационна карта за федерален транспортен работник, той не предизвиква подозрения, докато капитанът не го намира в собствената си кабина, когато сигнализира властите. Според БО младежът е с психични отклонения.

Карреро е обвинен за нерегламентирано влизане в порта и качване на борда на кораба, подложен е на психиатрична оценка, съобщава БО.

Според Бреговата охрана на САЩ, след извършено разследване е станало ясно, че процедурите за сигурност на борда не са били спазени.

”Това е рядък вид нарушение на сигурността. Най-важното обаче е, че лицето е успяло да се качи на борда на кораба”, каза говорителят на американската брегова охрана, Чарълс Роу.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини