Финалният кръг на Републиканското първенство по кайтборд ще се проведе в Бургас

Българската федерация по ветроходство определи финалният кръг на Републиканското първенство по кайтборд да се проведе в Бургас, с домакин- ЯК „Черноморец Бургас”. Състезанието ще определи и окончателния състав на националния отбор на България за Световното първенство в Сардиния през октомври в новия  олимпийски клас.

По време на състезанието ще бъде организиран и семинар за всички състезатели с участието на проф. Камен Фильов – Председател на комисията по уиндсърф и кайтбординг към ISAF и български кайтбордисти, които тренират и се състезават в САЩ и взеха участие на Северноамериканския шампионат по кайт сърф.

В неделя в Приморско завърши поредното издание на Регата „Корал Приморско”, на което участваха над 30 състезатели от всички ветроходни клубове в страната, които развиват кайт сърф. Състезанието беше и втори кръг от Републиканското първенство в дисциплината course race на България.

Много силно се представиха състезателите на „Черноморец Бургас” Станислав Сиромахов, който спечели три от гонките, но с минимална разлика остана на второто място. Трето  място с много добро каране спечели представителят на клуба Борис Червенков, а Мартин Илиев остана на призовото 6 място. Мартин Грозев се класира 9 -ти.

В другата дисциплина hang time – скокове във въздуха-  Христо Сиромахов остана пети, шести се класира Димитър Балабанов, а Мартин Илиев – 8-ми. Най малък участник на състезанието беше 9 годишния – Валтес Стоянов от „Черноморец Бургас”.

Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини