Две яхти с българи задържани с 500 килограма кокаин

Две ветроходни яхти с кокаин на борда са били задържани в международни води от испанските власти. Това съобщиха испански медии. В операцията са участвали и служби от Великобритания.

На двете ветроходни яхти е имало 4 българи.

Операцията е била проведена още през изминалия месец, едва вчера  обаче се обявяват резултатите от нея.

Едната яхта е била задържана на около 500 nm от бреговете на Канарските острови.

Не е съобщен точният брой на задържаните при операцията. По предварителни данни, освен българи са били арестувани испанци и южноамериканци.

Единият съд е трябвало да прехвърли 500-те килограма кокаин на борда на другия, а втората яхта да разтовари наркотика край бреговете на Испания.

Това е първата операция, при която се задържат едновременно два плавателни съда, съобщиха властите на Канарските острови.

Според испански медии разбитата организация има български произход.

МВнР все още не е потвърдило информацията за задържани български граждани.

Двете яхти са регистрирани под флага на Великобритания, собственост са на български граждани, които живеят в кралството.


Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Доц. Виолин Райков: Засилва се миграцията на средиземноморски видове по нашето крайбрежие

Динамиката на морското биоразнообразие, която непрекъснато се засилва с климатичните промени, определи темата на нашия разговор с доц., д-р Виолин Райков от Института по

Гвоздейков: Българските морски пристанища могат да се превърнат в портали, концентриращи значителна част от търговските потоци през региона

Осигуряването на бърза и ефективна свързаност между Азия и Европа през българските пристанища е сред приоритетите на правителството. Това заяви министърът на транспорта и