Ново увеличение отчитат круизните компании по света

Въпреки инцидента с лайнера Costa Concordia, който заседна на 13-и януари до италианското крайбрежие и вследствие на това загинаха десетки души, круиз индустрията продължава да се радва на все по-голяма популярност.

След рекордната за бранша 2011 година с повече от 20 млн. пасажери по целия свят, сега браншът очаква ново увеличение за тази година, заявиха браншовите асоциации CLIA и ECC във вторник във Франкфурт, предаде Инвестор.

През миналата година броят на пасажерите се е увеличил с десет процента, или около 2 милиона. Основните пазари за круизни плавания са Северна Америка с 11,5 милиона пътници и Европа с 6,2 милиона гости.

В Германия броят на круизните пътници в периода между 2006 и 2011 г. се е увеличил повече от два пъти до 1,4 милиона пасажери за миналата година.

„С това обаче индустрията е далече от изчерпване на своя потенциал“, заяви Майкъл Там, говорител на бранша за Германия и ръководител на концерна Costa, цитиран от DPA. След относително слабото начало на годината заради инцидента край Италия, сега се отбелязвало силно търсене, което било доста по-силно от това през същия период на предходната година.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Флотът провежда учение „Бриз“

От 10 до 19 юли 2020 г., Военноморските сили на Република България ще проведат национално военноморско учение „Бриз 2020” отворено за участие на ВМС от страни членки на НАТО.

По света и у нас

Работодатели и самоосигуряващи се от транспорта могат да получат 290 лв. месечно за запазване на заетостта на…

Работодатели и самоосигуряващи се лица от секторите „Транспорт“, „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Туризъм“, чиито приходи са намалели с не по-малко от 20% за определен период,

Препоръки към българските граждани при пътувания към ЕС от трети страни

Във връзка с продължаващите ограничения при пътуване от трети страни към държави – членки на Европейския съюз, препоръчваме на сънародниците ни, пътуващи от България към страни от

По света и у нас