Ново увеличение отчитат круизните компании по света

Въпреки инцидента с лайнера Costa Concordia, който заседна на 13-и януари до италианското крайбрежие и вследствие на това загинаха десетки души, круиз индустрията продължава да се радва на все по-голяма популярност.

След рекордната за бранша 2011 година с повече от 20 млн. пасажери по целия свят, сега браншът очаква ново увеличение за тази година, заявиха браншовите асоциации CLIA и ECC във вторник във Франкфурт, предаде Инвестор.

През миналата година броят на пасажерите се е увеличил с десет процента, или около 2 милиона. Основните пазари за круизни плавания са Северна Америка с 11,5 милиона пътници и Европа с 6,2 милиона гости.

В Германия броят на круизните пътници в периода между 2006 и 2011 г. се е увеличил повече от два пъти до 1,4 милиона пасажери за миналата година.

„С това обаче индустрията е далече от изчерпване на своя потенциал“, заяви Майкъл Там, говорител на бранша за Германия и ръководител на концерна Costa, цитиран от DPA. След относително слабото начало на годината заради инцидента край Италия, сега се отбелязвало силно търсене, което било доста по-силно от това през същия период на предходната година.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент