Освободиха българския кораб „Св. Георги“. Вече е на ремонт

Кораб „Св. Георги“, менажиран от бургаската фирма „Сийборн трейд“ ЕООД е вече в Бургас. Това е плавателният съд, който бе арестуван в Република Турция за неплатено гориво.

Информацията потвърди пред Maritime.bg Дойчин Дойчев, който е управител на дружеството.

Вчера медии съобщиха, че към Бургас плава кораб „Св. Николай“, който бе задържан в Кралство Испания с 3 тона кокаин на борда. Тази информация не е състоятелна. Юристи коментираха пред Maritime.bg, че плавателният съд няма да бъде освободен до завършване на производството, той може да бъде и конфискуван, ако се докаже съпричастност към трафика от страна на корабособствениците.

Според Дойчин Дойчев кораб „Св. Георги“ е бил задържан не по вина на управляваната от него фирма,  а за задължения на предходния чартьор на плавателния съд.

Дойчев коментира, че кораб „Св. Георги“ вече се намира в бургаски кораборемонтен завод.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

Премиерът Бойко Борисов настоява за сваляне на охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски

Министър-председателят Бойко Борисов призовава изпълняващият длъжността в момента началник на Националната служба за охрана да свика незабавно, още днес, комисията по член 23

Работодатели и самоосигуряващи се от транспорта могат да получат 290 лв. месечно за запазване на заетостта на…

Работодатели и самоосигуряващи се лица от секторите „Транспорт“, „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Туризъм“, чиито приходи са намалели с не по-малко от 20% за определен период,

По света и у нас