Ограничения на ЕС за сярата в корабните горива спасяват 50 хил. души годишно

Строгите ограничения за съдържанието на сяра в корабните горива са причина за подобряването на качеството на въздуха по бреговете на държавите в ЕС, смятат от съюза.

По техни изчисления предложените мерки ще  допринесат за спасяването на „50 000 души от преждевременна смърт, заради замърсяването на въздуха от корабите”. ЕП реши всички страни-членки да въведат тези изисквания до 2020г.

Представител на Зелените в ЕП дори заяви, че решението за прилагането на тези мерки е „най-важната здравна реформа на ЕП по време на мандата”.

До 2020 година общото съдържание на сяра в корабните горива трябва да падне до 0,5%, в сравнение с допусканото съдържание в момента от 3,5%.

За корабите плаващи в Балтийско море, Северно море и през Ламанша изискването за 1% съдържание на сяра в горивото ще бъде свито до 0,1%.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Роберт Радославов: „Рубишипс“ е сред най-успешни параходства в Европа

Роберт Радославов е роден в Русе преди 56 години.  Завършил е Техникума по речно корабостроене и корабоплаване TРКК Русе, ВНВМУ "Н.Вапцаров" Варна , СА "Д.Ценов" Свищов.   Има

Поне четирима искат поста генерален директор на Пристанищна инфраструктура

Четирима бивши генерални директори на ДП "Пристанищна инфраструктура" участват в обявения конкурс за същата позиция. Това съобщават източници на Maritime.bg в Министерството

За пореден път и без никакви доказателства: Израел хвърля обвинения срещу Иран за атака срещу кораб (обзор)

Реален и ефективен отговор срещу иранския терор. Това са обсъдили в телефонен разговор външният министър на Израел и държавния секретар на САЩ по повод инцидента, при който