До два месеца освобождават невинните от екипажа на „Св. Николай“

Невинните сред моряците от екипажа на кораб „Св. Николай“ ще бъдат освободени. Това каза вътрешният министър Цветан Цветанов на среща с близките на българите. Кораб „Св. Николай“ бе задържан в средата на миналия месец с 2,7 тона кокаин на борда. Целият 21-членен екипаж бе задържан в Кралство Испания.

Цветанов увери близките, че властите правят всичко възможно случаят да бъде разнищен, като се цели достигане до най-високите нива в трафика.

Срещата се проведе само дни след като близките дадоха пресконференция във Варна, на която представиха пред медиите позицията на Дойчин Дойчев и други факти около случая, до които са се добрали сами.

Близките информираха още Цветанов и за човек, който е бил на кораба дни преди ареста. Министърът се е ангажирал лицето да бъде разпитано.

Освен назначените служебни адвокати близките планират и ангажиране на български адвокат, който да се включи в процеса.

По време на срещата с министър Цветанов стана ясно още, че най-рано до два месеца ще стане ясно кои от членовете на екипажа ще бъдат освободени.

България има достатъчно добре подготвени морски капитани, които могат да преведат яхта от единия край на океана до другия. Ще струва значително по-евтино от цената, която би била заплатена на човек с друга националност. Този каза по БНР главният секретар на МВР Калин Георгиев по повод зачестилите случаи на пресичане на трафик на големи количества наркотици, в които са замесени българи. Този извод направили пред Георгиев представители на ДЕА.

Преди почивните дни в църквата „Св. Никола“ в морската столица, близките се събраха на молебен за здраве и късмет на целия екипаж на кораба „Св Николай“.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини