Кораб и подводница от ВМС на Иран изпратени в Персийския залив

От пристанищния град Бандар Абас в Южен Иран към Персийския залив са отплавали подводницата „Тарек-901” и ескадрен миноносец „Саханд” на ВМС на Иран, съобщи местната телевизия “ПрессТВ”. Според информацията, изпращането на двата плавателни съда към залива е станало по изричната заповед на върховния лидер на Ислямската република аятолах Али Хаменей.

В същото време Хаменей посети пристанищния град Ноушехр, в северната част на страната, където е проследил учения на курсанти във военноморско училище, предаде Фокус.

„Въоръжените сили трябва да са силни, за да защитават иранския народ и да не позволяват на никого да атакува нашата страна”, е заявил той.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на