Двама министри на откриването на новата учебна година във ВВМУ

Висше военноморско училище "Никола Йонков Вапцаров"

В понеделник във Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ ще бъде открита новата учебна година.

Програмата започва с посрещане на Министъра на отбраната Аню Ангелов. Министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и висши военни.

В зала “Вапцаров” тържеството ще продължи с посрещане на бойното знаме на училището, слово на Началника на ВВМУ “Н.Й.Вапцаров” по случай откриването на новата учебна  година, приветствия и тържествено връчване на почетен кортик на изявен курсант от завършващия випуск.

ВВМУ “Н.Й.Вапцаров” продължава тенденцията за модернизиране и оптимизиране на учебно материалната база на училището по случай откриването на новата  учебна година високопоставените гости ще открият тържествено новия Навигационен тренажор “Корабен мостик”, който с обновения си софтуер ще предостави 4 нови допълнителни атрактивни района и 6 допълнителни модели на собствен кораб за упражнения на навигаторите.

Ще бъде открит и “Военноморския тактически симулатор”, който ще спомага на бъдещите и настоящи морски офицери да изграждат и подобряват своите умения свързани с носене на навигационна вахта, работа с навигационно оборудване, за осигуряване на използването на морските оръжия, изпълнения на задачи при нормални и особени обстоятелства, както и навигационно осигуряване на бойните действия на корабите на ВМС.

Реновирана със съдействието на  Пристанище Варна е лекционна Зала 9, която ще служи за нуждите на обучаващите се в специалността “Експлоатация и управление на флота и пристанищата”.

Тържеството по случай откриването на новата учебна година ще завърши с академична лекция на тема “Състояние и перспективи за развитие на ВМС на Р.България” представена от Командира на ВМС – контраадмирал Румен Николов и лекция на тема “Варна : Началото на Европейската цивилизация”, изнесена от доц.д-р. Христо Смоленов.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

България не е създала и координационен център за смяна на екипажи по време на пандемията

България е сред страните, които все още не са обявили моряците за ключови работници. Базираната в София Изпълнителна агенция "Морска администрация" се е активирала едва дни

Курсанти от НВУ посетиха ВМС

На 12 май 2021 година курсантите-випускници от НВУ ”Васил Левски” бяха на работно посещение във формированията на Флотилия бойни и спомагателни кораби, дислоцирани в Пункт за

Високо ниво на безопасност и сигурност на корабоплаването у нас гарантира разширяването на обхвата на VTMIS системата

Още по-високо ниво на безопасност и сигурност на корабоплаването при посещение на корабите в българските морски пристанища е постигнато благодарение на разширяването на

Морска администрация „проспа“ четири месеца за обявяване на моряците за ключови работници

На 29 март 2021 г. ИА „Морска администрация“ е предприела необходимите действия в рамките на своите правомощия, като уведоми Министерството на транспорта, информационните