Двама министри на откриването на новата учебна година във ВВМУ

Висше военноморско училище "Никола Йонков Вапцаров"

В понеделник във Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ ще бъде открита новата учебна година.

Програмата започва с посрещане на Министъра на отбраната Аню Ангелов. Министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и висши военни.

В зала “Вапцаров” тържеството ще продължи с посрещане на бойното знаме на училището, слово на Началника на ВВМУ “Н.Й.Вапцаров” по случай откриването на новата учебна  година, приветствия и тържествено връчване на почетен кортик на изявен курсант от завършващия випуск.

ВВМУ “Н.Й.Вапцаров” продължава тенденцията за модернизиране и оптимизиране на учебно материалната база на училището по случай откриването на новата  учебна година високопоставените гости ще открият тържествено новия Навигационен тренажор “Корабен мостик”, който с обновения си софтуер ще предостави 4 нови допълнителни атрактивни района и 6 допълнителни модели на собствен кораб за упражнения на навигаторите.

Ще бъде открит и “Военноморския тактически симулатор”, който ще спомага на бъдещите и настоящи морски офицери да изграждат и подобряват своите умения свързани с носене на навигационна вахта, работа с навигационно оборудване, за осигуряване на използването на морските оръжия, изпълнения на задачи при нормални и особени обстоятелства, както и навигационно осигуряване на бойните действия на корабите на ВМС.

Реновирана със съдействието на  Пристанище Варна е лекционна Зала 9, която ще служи за нуждите на обучаващите се в специалността “Експлоатация и управление на флота и пристанищата”.

Тържеството по случай откриването на новата учебна година ще завърши с академична лекция на тема “Състояние и перспективи за развитие на ВМС на Р.България” представена от Командира на ВМС – контраадмирал Румен Николов и лекция на тема “Варна : Началото на Европейската цивилизация”, изнесена от доц.д-р. Христо Смоленов.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент