Пияна наркоманка отвлече ферибот с викове „Аз съм Джак Спароу!”

Британка беше арестувана и осъдена по бърза процедура за отвличане на ферибот в Дартмут, Девън. Жената е била в нетрезво състояние при извършване на деянието. Тя е осъдена на 122 дни затвор.

Инцидентът е станал в късните часове на 10 септември.  Алисън Уелън се подготвяла цели два дни за акцията с алкохол и похапване на „халюциногенни растения”, съобщиха местни медии.

Жената се качила на борда на 13-метровия двупалубен ферибот DART PRINCESS и успяла да го отдели от пирса. Съдът се понесъл по течението на река Дарт. Явно „забавлението” не й е било достатъчно, затова през цялото време крещяла „Аз съм Джак Спароу!”. Този възглас бил придружен с „Аз съм пират!”.

„Плаването” на Алисън довело до редица сблъсъци с други съдове, като според полицията щетите са за хиляди долари.

Излишно е да съобщаваме, но Алисън била арестувана доста бързо. По-късно тя се признала за виновна за отвличането на плавателния съд и за нанесените материални щети. Съд разпорежда тя да бъде затворена за 122 дни.

При зрелищното задържане, Алисън, крещяла, че „плава към Сен Тропе”.

Алисън очевидно е избързала с 9 дни за “акцията”, тъй като вчера, 19 септември за 10-а поредна година се отбеляза Международният ден за говорене като пират.

Maritime.bg – Любопитно

Последни новини

Последни новини

Доц. д-р Виолин Райков: Разминават се реалните и някои от определените размери за улова на риби 

Минималните размери за улов не съответстват на това, което би трябвало да бъде. Примерно, барбуната влиза в полова зрялост при всички положения с размер над 10 см., а в нашето

Руският флот приема нова фрегата

Фрегата "Адмирал Головко" от проект 22350 ще бъде приета в състава на ВМФ на Руската федерация през следващия месец, обяви ТАСС, цитирайки източник от военно-промишления

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент