В „Строителен и технически флот” системно налагат тормоз и страх от уволнение

От дружеството са категорични, че това не е така

Това се твърди в жалба до Дирекция „Инспекция по труда” – Варна, която Maritime.bg получи от жалбоподатели.

В документа се твърди, че през изминалата година са били уволнявани бивши и настоящи служители на компанията, които са продали акции на дружеството. „Строителен и технически флот” АД е РМД.

Освен над тях недопустим тормоз, чрез „заплахи за уволнение и систематичен натиск” се оказва влияние над служителите-акционери да не продават акции, освен на Иван Дражев. Според документа Дражев е председател на КНСБ в дружеството, зам.-председател на СТСБ и председател на СД. Друго лице в полза, на което акции могат да се продават, без тормоз, е Стоян Стоилов се твърди в жалбата. Последният е изпълнителен директор на компанията и бивш нейн главен счетоводител.

Продалите не на правилните хора акции са били привикани ден след като купувачът пожелал вписване в книгата на акционерите. В офиса на компанията били прекратени трудовите им отношения, а целта – „за наказание и назидание”.

Дори мъж, който не продал акции, но е син на лице, което е продало е бил уволнен.

Жалбоподателят заявява, че се извършва недопустим натиск върху свободната воля на работниците и служителите.

Maritime.bg получи и заповедите за прекратяване на трудовите правоотношения. От „СТФ” АД са били уволнение – рулеви, главен механик и капитан.

Представител на дружеството не бе открит за коментар.

Maritime.bg научи, че предстои изтегляне на самоходен шалан СШ53, който взриви скандал в дружеството и доведе до множество жалби срещу компанията.

Maritime.bg научи още, че случаят със самоходния шалан СШ 53 е бил даден на прокурор.

+ 12:06ч.
„Това нещо се е случило преди една година. Инспекцията си е свършила работата, няма констатирани нарушения“, обясни изпълнителният директор на „Строителен и технически флот“ АД, Стоян Стоилов.  По думите налице са съответните документи и протоколи в подкрепа на неговите твърдения.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Кап. Александър Калчев, БМФ: Строим агресивно нови кораби, планираме влизане на нови пазари

К.д.п. Александър Калчев е роден на 11 юни 1975 г. във Варна. От най-ранна детска възраст започва активно да се занимава с ветроходен спорт, а по-късно завършва с отличие