Разработиха онлайн система пресъздаваща новите изпити пред Морска администрация

Варненска фирма разработи онлайн среда за тестове и обучение на моряци, напълно пресъздаваща начина, по който в момента се водят електронните изпити в ИА „Морска администрация“.

В системата са въведени всички въпроси от базата данни публикувана от ИАМА.  Отговорите са проверени от водещи преподаватели в областта на морските науки и от доказали се високо квалифицирани, действащи морски кадри.

Така базата вече включва над 6000 въпроса. Тестовете се съставят динамично по случаен принцип съобразно съответната функция и ниво на заеманата длъжност – управленско, оперативно и изпълнителско.

Отговорите на въпросите също се разбъркват за да се избегне механичното наизустяване. Организацията на тестовете е съобразена с изискванията, посочени в документа „Организация на изпитите за придобиване на правоспособност по чл.30 и чл.31 и критерии за оценка през 2012г.“, утвърдена от изпълнителния директор на ИАМА.

Тестовете са интерактивни, оценяването става в реално време и резултатите се виждат веднага след приключването на теста. Тестовете за самоподготовка не са ограничени по време с цел да се създадат по-добри условия на моряците за обучение. Включени са и изпитни тестове за време.

След приключване на теста обучаемите могат да видят и верните отговори.

Основно предимство на онлайн средата за обучение е достъпността й от всяка точка на света. Така морските лица могат да се подготвят и докато са на рейс, смятат от фирмата-създател – Резонанс.

Можете да видите системата тук.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Секретен доклад във Великобритания: 55 китайски подводничари загинаха при инцидент

Най-малко 55 китайски подводничари са загинали на борда на подводница, твърдят медии във Великобритания, които цитират секретен доклад на Кралските Военноморски сили.

Бургас посреща MedCruise

Бургас ще бъде домакин на 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища – MedCruise. Асамблеята ще се проведе в периода 10 - 13 октомври

ДФЗ изплати над 2,7 млн. лева на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014–2020

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) изплати през септември 2 702 599,59  лв. на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.