ДППИ участва в международен форум по проблемите на системите за управление и контрол на корабния трафик

Специалисти от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” взеха участие в 12-ия симпозиум по проблемите на безопасността на корабоплаването и информационните услуги за корабния трафик, който се проведе в Истанбул, Турция.

Форумът се организира от Международната асоциация на фаровите служби /IALA/ и в него взеха участие близо 350 делегати от службите за контрол и управление на корабния трафик (Vessel Traffic Services) от цял свят.

Програмата на събитието премина под надслов “Отвъд границите” и бе фокусирана върху възможностите на съвременните системи за контрол и управление на корабния трафик за развитие както в посока на внедряване на нови технологични решения, така и ролята им за въвеждане на електронно базирани услуги за морския транспорт.

В обсега на новите предизвикателства обект на дискусия бяха и въпросите за правния статут и потенциала на комуникационните технологии в усвояването на нови транспортни дестинации за корабоплаването в региона на Арктика.

Симпозиумът в Истанбул даде възможност за пряк контакт на пристанищни администрации на страните-членки на международната асоциация и водещи производители на специализирана техника и оборудване за трафик контрол.

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” изпълнява ангажиментите на Р България в областта на контрола на корабния трафик и предоставяне на информационни услуги за корабоплаването. В качеството си на бенефициент по ОП „Транспорт” 2007 – 2013 г. ДППИ изпълнява проект за развитие на информационната система за управление на корабния трафик – VTMIS.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Руският флот приема нова фрегата

Фрегата "Адмирал Головко" от проект 22350 ще бъде приета в състава на ВМФ на Руската федерация през следващия месец, обяви ТАСС, цитирайки източник от военно-промишления

Община Варна привежда в експлоатационна годност рибарско пристанище “Карантината”

Община Варна планира да приведе в експлоатационна годност рибарско пристанище "Карантината" във варненския квартал "Аспарухово", става ясно от обявено инвестиционно

Румънските морски пристанища обявиха рекорден товарооборот

С 12% повече товари са обработили морските пристанища на Румъния за 2022 г., обявиха от румънската пристанищна администрация. В морските терминали са обработени общо 75,55

Турция започва активна експлоатация на газовите находища в Черно море до края на март

Турската държавна енергийна компания ТПАО обяви, че сондажният кораб Фатих е започнал да извършва нов сондаж в Черно море, предаде ТРТ. „Сондажният кораб Фатих започна

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент