Възможностите на Пристанище Бургас бяха представени на международната конференция Black Sea Cruises

Над 100 представители на круизния бизнес от 18 страни от Европа и Америка участваха в Третата международна конференция „Black Sea Cruises ‘2012“. Събитието се проведе в Одеса, Украйна.

Сред участниците бяха топ мениджъри на водещи междунарони круизни оператори (Carnival UK, Royal Caribbean Cruises, Pullmantur, МSС Cruises, TUI Cruises, Classic International Cruises, Sea Dream Yacht Club), представители на портовите администрации и градовете по крайбрежието на Средиземно и Черно море, турооператори, както и журналисти на международните издания „Cruise Business Review” и „Sea Trade”.

Заместник-председателят на Съвета на директорите на „Пристанище Бургас” ЕАД Карамфилка Апостолова и ръководителят на отдел „Маркетинг, СУК и Евроинтеграция” Стойчо Димов взеха участие в конференцията.

По време на събитието българските представители имаха възможността да проведат срещи с представители на круизните линии и да им представят развитието на проекта „Зона за обществен достъп” или т.нар. Супер Бургас, който е и част от Генералния план за развитие на пристанището и цели отваряне на порта за посетители и граждани на града, а също и развитие на пасажерското и яхтено обслужване.

Проведените срещи показват, че доброто географско положение, прекрасните метеорологични условия, близостта с античните градове Созопол и Несебър, изключително разнообразните природни дадености, ценните археологически богатства и културно-исторически паметници могат да превърнат Бургас в основна дестинация на най-големите круизни компании в следващите няколко години.

Благодарение на това тези дни ръководството на Пристанище Бургас ще проведе среща с една от най-големите международни круизни компании „Pullmantur”, за да я запознае по-отблизо с възможностите на порта като дестинация и за пасажерски трафик.

Pullmantur Cruises е най-голямата круизна линия в Испания. Компанията е дъщерна фирма на Royal Caribbean Cruises, която е най-голям круизен оператор в света и благодарение на която стана реалност подписаният на 13 март Меморандум от пристанищата на Бургас, Одеса, Истанбул, Батуми и Севастопол за създаване и промотиране на новата дестинация „BLACK SEA CRUISES”.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Finn Devoti Cup остана във Варна, силно общинско присъствие на финалната церемония

Състезателят на МК Одесос Варна Владимир Стасюк спечели по драматичен начин първото издание на ветроходната Finn Devoti Cup във Варна. Украинецът, който от няколко сезона се

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от