117 души съкращава БМФ Порт Бургас, държавният оператор търси работници

444965

Масови съкращения се задават в двата частни терминала на бургаското пристанище –за  насипни товари и „Запад”, пише вестник „Твоят ден”.

Ръководството на БМФ-Порт Бургас ЕАД на президента на футболен клуб „Лудогорец” Кирил Домусчиев, което ги стопанисва на концесия за 35 години, е обявило в Бюрото по труда 117 души.

Толкова трябва да освободят работните си места от 15-ти септември до края на годината според разписаното разрешение от бюрото.

Изпълнителният директор на дружеството Жорж Дерелиев не бе открит за коментар. Според посветени обаче едва ли цифрата  за съкращения щяла да бъде изпълнена.

Ако всички тези хора бъдат уволнени, на практика работата в двата терминала трябва да спре, коментират вътрешни хора, цитирани от „Твоят ден“.

Нарочените за съкращения били от всички сектори в дружеството, което наброява 780 души.

Това е най-масовото съкращение на хора в Бургас, обявявано наведнъж в едно предприятие тази година.

Източници на дружеството разкриха , че много хора  са останали неприятно изненадани, тъй като след сключването на последния договор за концесия на терминал „Запад” през пролетта са преминали от държавното пристанище на работа в частното.

В Пристанище Бургас съкращения не предвиждаме, даже може да се наложи някъде да увеличим хората”, коментира изпълнителния директор на държавния порт Николай Тишев.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на