117 души съкращава БМФ Порт Бургас, държавният оператор търси работници

444965

Масови съкращения се задават в двата частни терминала на бургаското пристанище –за  насипни товари и „Запад”, пише вестник „Твоят ден”.

Ръководството на БМФ-Порт Бургас ЕАД на президента на футболен клуб „Лудогорец” Кирил Домусчиев, което ги стопанисва на концесия за 35 години, е обявило в Бюрото по труда 117 души.

Толкова трябва да освободят работните си места от 15-ти септември до края на годината според разписаното разрешение от бюрото.

Изпълнителният директор на дружеството Жорж Дерелиев не бе открит за коментар. Според посветени обаче едва ли цифрата  за съкращения щяла да бъде изпълнена.

Ако всички тези хора бъдат уволнени, на практика работата в двата терминала трябва да спре, коментират вътрешни хора, цитирани от „Твоят ден“.

Нарочените за съкращения били от всички сектори в дружеството, което наброява 780 души.

Това е най-масовото съкращение на хора в Бургас, обявявано наведнъж в едно предприятие тази година.

Източници на дружеството разкриха , че много хора  са останали неприятно изненадани, тъй като след сключването на последния договор за концесия на терминал „Запад” през пролетта са преминали от държавното пристанище на работа в частното.

В Пристанище Бургас съкращения не предвиждаме, даже може да се наложи някъде да увеличим хората”, коментира изпълнителния директор на държавния порт Николай Тишев.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Военноморският флаг на България ще намери своята проекция и в Южния океан

Военноморският флаг на Република България, развят за първи път от Дунавската флотилия, ще намери своята проекция и в Южния океан. Това каза началникът на отбраната адмирал

Актриса от Бургас кръщава кораба на ВВМУ в Деня на освобождението на Варна

Номинираната за „Оскар“ българска актриса – Мария Бакалова, ще стане кръстница на кораб "Св. св. Кирил и Методий". Новият военен и научно-изследователски кораб бе закупен за

Предлагат отличен за смелост български моряк за „Почетен гражданин на Варна“

Отличеният за смелост от Международната морска организация (IMO) български моряк Едуард Тавитян е предложен за званието „Почетен гражданин на Варна”. Това съобщиха пред

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост