8 мъртви след сблъсък между танкер и ферибот край Индонезия

Ферибот KMP BAHUGA JAYA, собственост на PT Atosim Lampung Shipping, потъна след сблъсък с регистрирания в Сингапур химикаловоз NORGAS CATHINKA.

Колизията е станала във водите на протока Сунда, близо до порт Мерак, Индонезия.

Капитанът на танкера е съобщил, че няма пострадали членове от екипажа и че няма опасност за кораба. Също така той съобщил, че пасажери от ферибота са обявени за изчезнали.

Според Министерството на транспорта на Индонезия, осем души са загинали в резултат от сблъсъка.

Съобщава се за 208 оцелели. Според данни на министерството на борда на ферибота е имало 213 души, включително членовете от екипажа.

Въпреки това, много е вероятно на борда да е имало повече хора, тъй като е честа практика в страната, билети да се продават и на самите кораби, без вписване в документацията.

Maritime.bg – Катастрофи

Последни новини

Последни новини

Зам.-министър Георги Събев: Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния

Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния. Това заяви в Балчик ресорният земеделски зам.-министър Георги Събев, предаде репортер на

Риболовците очакват съдействие от държавата за освобождаване на корабите

Риболовците от трите задържани в Румъния наши кораби очакват по-късно днес да се срещнат с ресорния земеделски зам.-министър Георги Събев в Балчик. Пред него те ще настояват за

Доц. Ваня Стаматова: Възмутена съм, че нямаме никаква информация от Румъния, извинявам се на рибарите

Възмутена съм, че и до момента нямаме никаква информация от Румъния. Това заяви пред Maritime.bg изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури

Говорят освободените рибари от Румъния: Искаме незабавна оставка на шефа на ИАРА

За незабавна оставка на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури доц. д-р Ваня Стаматова се обявиха освободените от Румъния български рибари.