Над 250 снабдителни кораби за офшорни структури ще трябват на Бразилия до 2020г.

Бразилският частен инвестиционен фонд P2, който основно инвестира в инфраструктурни проекти, ще вложи над 180 млн. щ. долара за изграждане на собствена корабостроителница. Това съобщи вицепрезидентът на компанията.

Проектът е наречен OCEANA и ще поеме цялата дейност на фонда свързана с морската индустрия.

Нова корабостроителница ще бъде построена в Санта Катарина, южна Бразилия. На по-късен етап, като първа поръчка, корабостроителницата ще работи по изграждане на четири специализирани снабдителни кораба, които ще обслужват платформите на бразилския петролен гигант Petroleo Brasiliero.

Очаква се първите два кораба да бъдат  предадени през 2015 или 2016г.

За целия проект, OCEANA, ще бъдат вложени около 330 млн. щ. долара.

”Сега Бразилия има 430 кораби за поддръжка на петролни и газови офшорни структури. Търсенето ще нарасне в близките години. До 2020г. ще са необходими над 680 съда. Това е голям недостиг, а повечето кораби ще дойдат от корабостроителници извън Бразилия, които нямат капацитет за такова търсене”, предвижда вицепрезидентът на фонда P2, Кайциера.

По последни данни годишно бразилските корабостроителници строят около 20 нови кораба от този тип, на цени между 50 до 100 млн. щ. долара.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент